Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V kraji je osm potvrzených případů klíšťové encefalitidy, nárůst je i u salmonelózy

Klíšťata jsou aktivnější než v loňském roce. Potvrzují to hygienici, kteří zaznamenali další dva nové případy klíšťové encefalitidy. Nárůst zaznamenali i u salmonelózy. Nejvíce případů je na Českobudějovicku, Táborsku a Jindřichohradecku.

Přibyly dva potvrzené případy klíšťové encefalitidy, té je v kraji k dnešku prokázáno 8 případů, to je o dva více než ve srovnatelném období loňského roku. „Čtyři potvrzené případy registrujeme na Českobudějovicku, dva na Českokrumlovsku a po jednom na Jindřichohradecku a Prachaticku. Od minulého týdne přibylo dvanáct potvrzených případů lymeské borreliózy. Té je v kraji méně než vloni. K dnešnímu ránu evidujeme šedesát dva případy, nejvíce tradičně na Jindřichohradecku - třiadvacet, třináct případů je na Českobudějovicku, dvanáct na Táborsku a šest na Prachaticku. V dalších okresech jde o ojedinělý výskyt tohoto onemocnění, pro které je typická přírodní ohniskovost,“ uvedla epidemioložka KHS Jihočeského kraje Jitka Lunáčková.   

Ačkoliv má být v příštích dnech spíše chladněji, klíšťata jsou aktivní a současné vlhčí počasí jim vyhovuje. Proto je potřeba být pozorný a dobře se prohlédnout nejen po příchodu z lesa, ale i z parku nebo příměstské zahrady.     

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky hygienici, salmonelóza, klíšťová encefalitida, Jihočeský kraj, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Tábor, okres Prachatice, okres Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kraji je osm potvrzených případů klíšťové encefalitidy, nárůst je i u salmonelózy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.