Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihočeské nemocnice loni hospodařily se ziskem 180 milionů korun

Jihočeské nemocnice mohou slavit. V loňském roce zaznamenaly dosud nejlepší ekonomický výsledek holdingu. Ten dosáhl výše 180 milionů korun. Největší podíl na kladném výsledku má budějcká nemocnice, jejíž zisk za loňský rok přesáhl 135 milionů korun.

„Považuji za důležité, že jsme toho dosáhli, i když jsme navýšili počet zaměstnanců, což představuje vyšší náklady na mzdy," řekl ředitel budějcké nemocnice Michal Šnorek k nejlepšímu hospodářskému výsledku v historii nemocnice.

Loni do nemocnice nastoupilo 150 nových zaměstnanců. Celkem jich má českobudějovická nemocnice přibližně 3000 a je čtvrtou největší nemocnicí v republice.

V loňském roce realizovala budějcká nemocnice stavební investice za 300 milionů korun a přístrojové investice ve výši 110 milionů korun. „Další peníze do rozvoje uvolníme i letos. Například na stavební úpravy nemocnice to bude 500 milionů korun. Nemocnice sice vypadá trochu jako staveniště, ale věřím, že to je ku prospěchu pacientů i zaměstnanců," dodal Šnorek.

Holding Jihočeské nemocnice sdružuje osm nemocnic. Jediným akcionářem je Jihočeský kraj. Holding loni všem zaměstnancům zvýšil mzdu v průměru o 10 procent. „Pro letošní rok plánujeme rozsáhlé investice o celkové výši 1,4 miliardy korun. Je to přibližně desetina částky, se kterou hospodaříme," uvedl člen představenstva holdingu Jihočeské nemocnice Michal Čarvaš.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Jihočeské nemocnice, hospodaření, výsledek, nemocnice, investice, Jihočeské nemocnice, a.s., Nemocnice České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeské nemocnice loni hospodařily se ziskem 180 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.