Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Za obrázek sokola do Zoo Hluboká

PR článek

Na dvě desítky dětí od 4 do 15 let se zapojily do výtvarné a literární soutěže českobudějovické teplárny, jejímž motivem byla sokolí rodinka na komíně záložní výtopny ve Vrátě. Ta se v dubnu rozrostla o čtyři mláďata tohoto kriticky ohroženého dravce. Odměnou za zaslané práce jim je rodinná vstupenka do Zoo Hluboká.

„K životnímu prostředí máme velký respekt a daří se nám dělat vše pro to, aby náš provoz nebyl jen ekonomický, ale i ekologický. Proto tento náš malý příspěvek k výchově dětí a prohlubování jejich vztahu k přírodě a ekologii. Ale byla to i příležitost, jak jim v době koronavirové pandemie zpestřit dlouhé školní volno,“ říká Bohdana Kollerová z marketingu teplárny.

Soutěž se konala ve druhé polovině dubna a v květnu, pak na facebookových stránkách teplárny probíhalo hlasování. Nejvíc, šestadvacet, lajků získala práce Františky z Jindřichova Hradce, o šest méně jich měl sokol nejmladšího účastníka, čtyřletého Kryštofa z Písku. Všechny umělecké počiny byly výtvarné, jen desetiletá Natálka z Nákří k obrázku připojila i básničku, motivovanou příběhem sokolího samečka. Ten zpočátku nemohl přijímat potravu, než mu ornitolog, který mláďata kroužkoval, ze zobáku odstranil zbytek kůže hraboše. A tím mu i zachránil život.

Do soutěže se zapojily děti nejen z Českobudějovicka, ale i z jiných regionů. Život sokolů mají možnost sledovat přes webkameru, umístěnou u budky na teplárenském komíně.

Úkol byl snadný, kdo rád maluje, nakreslil obrázek, kdo rád píše, mohl vytvořit básničku či literární dílko. Odměnou pak byla poukázka na volný vstup do Jihočeské zoologické zahrady Hluboká nad Vltavou. Ta patří mezi příspěvkové organizace Jihočeského kraje, s nimiž teplárna dlouhodobě spolupracuje. „Pomůžeme-li i tímto způsobem podpořit návštěvnost v době, kdy byla zoologická zahrada kvůli koronavirové pandemii dlouho pro veřejnost uzavřena, tím lépe,“ dodala Bohdana Kollerová.

Ohodnoť článek

Štítky Teplárna České Budějovice, sokol, soutěž, Hluboká nad Vltavou, Zoo Hluboká, obrázek, vstupenka, komín, Jindřichův Hradec, Písek, příroda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za obrázek sokola do Zoo Hluboká  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.