Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Zájem o brigády výrazně roste, největší zájem je o práci v administrativě. Obsadit místa v zemědělství je složité

Velký zájem o brigády spustila pandemie koronaviru. Už v průběhu dubna se po nabídkách začali poohlížet pracovníci z oboru gastronomie a hoteliérství, kteří přišli kvůli nouzovému stavu o možnost výdělku. Nárůst brigádníků byl i z řád studentů, kterým odpadla výuka.

Největší zájem mají brigádníci o práci v administrativě. Široká nabídka práce je ale aktuálně ve výrobě, skladech, supermarketech a v zemědělství, kde počet příležitostí ještě poroste. „Sezónní práce v zemědělství tradičně z velké části zastávali cizinci, se kterými se letos plně počítat nedá. Protože však nejde o práci, kterou Češi zrovna vyhledávají, může se stát, že řada nabízených brigád zůstane neobsazených a sklizeň bude ohrožena,“ řekla Jitka Součková, marketingová manažerka společnosti zabývající se nabídkou práce. 

Poptávka je letos i po jednorázových a víkendových brigádách.  O ně mají zájem především pracující lidé. Nabídky tohoto typu jsou ale rychle pryč. Mezi nejoblíbenější brigády patří administrativa, popřípadě HR, IT či finance. 

I když na rozdíl od loňského roku letos brigádnické mzdy stagnují, dá se očekávat, že zájem o letní i dlouhodobé brigády ze strany uchazečů ještě vzroste.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com | Zdroj Tisková zpráva

Štítky brigáda, administrativa, koronavir, zemědělství, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o brigády výrazně roste, největší zájem je o práci v administrativě. Obsadit místa v zemědělství je složité  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.