Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jihočeský kaj uvolní pro dobrovolné hasiče 27 milionů

Jihočeští dobrovolní hasiči dostanou od kraje dotaci 27 milionů korun. Za peníze nakoupí nová vozidla, nebo za ně zrekonstruují zbrojnice. Dobrovolní hasiči dotaci využijí na celkem 84 projektů.

„Dotace má přispět na lepší materiální vybavení, obnovu vozového parku či vlastního zázemí našich dobrovolných hasičů. Cílem je zvýšení jejich akceschopnosti při zásazích, které provádějí často v takzvané první linii,“ uvedl náměstek jihočeské hejtmanky Pavel Hroch. Dodal, že kraj dotaci pro dobrovolné hasiče vypisuje každý rok.

Nejnákladnější projekt je výstavba zbrojnice pro dobrovolné hasiče v Adamově na Českobudějovicku. Grant tento záměr podpoří částkou téměř tři miliony korun. Dobrovolní hasiči z Mečichova na Strakonicku obdrží 300 tisíc korun na nákup automobilu s požárním nákladním přívěsem.

„Velice mě těší, že se tato pomoc dostává k hasičům i v těch nejmenších obcích a osadách a pomáhá jim zlepšovat podmínky k práci,“ uvedl starosta jihočeských dobrovolných hasičů Jiří Žižka.

Na území Jihočeského kraje působí více než osm stovek jednotek dobrovolných hasičů, které mají dohromady 7 700 členů. Ročně se podílí přibližně na třetině zásahů oznámených na tísňovou linku.

Autoři

Štítky hasiči, správa, Jihočeský kraj, dobrovolní hasiči, dotace, Pavel Hroch, Jiří Žižka, okres České Budějovice, Adamov, okres Strakonice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kaj uvolní pro dobrovolné hasiče 27 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.