Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hitovka letošní sezóny? Vlaková jízdenka do Chorvatska začne už na šesti stovkách, cestu můžete prospat v lůžkovém voze

Obrovský zájem vzbudil plán českého dopravce RegioJet otevřít na léto přímou vlakovou linku do chorvatské Rijeky. Nyní dopravce oznámil i cenu a pro české dovolenkáře je to rozhodně dobrá zpráva. Jízdenka k moři totiž začíná už na šesti stovkách na osobu. Vlaky pojedou třikrát týdně a pro cestující bude připravena i možnost lůžkového vozu. Předprodej začne v úterý 9. června.

Sedačka za necelých šest stovek, lůžko za osm

První vlak RegioJetu vyjede z Prahy do chorvatské Rijeky 30. června. Jezdit bude nejméně třikrát týdně - v úterý, pátek a neděli až do 26. září. Z Rijeky pak ve středu, sobotu a pondělí. Vlak pojede jako noční spoj. Cena jízdenky na sedačce bude začínat na 590 korunách, v lůžkovém kupé na 790 korunách.

„Ještě nikdy nebyly ceny jízdenek do Chorvatska tak levné a cestování tak pohodlné jako v letošním roce. Chceme, aby naše ceny byly nastaveny tak, aby si cestu k moři do Chorvatska mohl dovolit skutečně každý,“ uvedla ředitelka vlakové dopravy RegioJet Ivana Kašická.

Nástup v Brně nebo i Břeclavi. Zastávka v Lublani

Kromě Prahy a Brna, vlaky zastaví pro nástup a výstup cestujících v Pardubicích, Břeclavi a také v Bratislavě. Kromě spojení s Chorvatskem jde také o obnovení přímého vlakového spojení se Slovinskem. Vlaky zastaví ve slovinském hlavním městě Lublani

Káva a malá snídaně zdarma

V ceně jízdenky je vždy zahrnutá zdarma rezervace místa a palubní servis, který cestující dostanou během cesty – včetně kávy a drobné snídaně zdarma, připojení k internetu nebo zábavnímu portálu. Cestující si budou moci ještě před odjezdem objednat přes internet občerstvení, které jim palubní personál nachystá při odjezdu spoje.

Souprava vlaku bude mít až 12 vozů s kapacitou 560 míst. V Rijece budou mít cestující k dispozici návazné autobusové spoje RegioJet, které je zavezou až do destinací jejich pobytu na chorvatské riviéře a to za jednotnou cenu 200 nebo 300 korun podle vzdálenosti. 

Žluté autobusy rozvezou cestující do následujících destinací: Opatja, Rabac, Medulin, Pula, Rovinj, Poreč, Novigrad, Malinska, Šilo, Vrbnik, Krk, Baška, Crikvenica, Novi Vinodolski, Zadar, Sukošan, Biograd, Pakoštane, Omiš, Brela, Baška Voda, Makarska, Podgora, Podaca, Gradac, Šibenik, Primošten, Trogir a Split.

Navazující autobusové linky budou fungovat i v opačném směru. 

Večer v Brně, ráno u moře

Vlaky budou vyjíždět z Prahy v 17:20, cestující v Pardubicích nastoupí v 18:15, v Brně pak v 19:48 a v Břeclavi ve 20:23. Vlak přijede do Lublaně bude mezi pátou a šestou hodinou ranní a do Rijeky pak kolem osmé hodiny ráno.

V opačném směru budou vlaky z Rijeky odjíždět v podvečerních hodinách kolem 18.00 hodiny, z Lublaně pak po 21:00 hodině a příjezd do SR a ČR bude druhý den ráno – do Prahy spoj dorazí v 8:42 hodin.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto RegioJet

Štítky RegioJet, Chorvatsko, Rijeka, linka, moře, Praha, Lublaň, Brno, Břeclav, Pardubice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hitovka letošní sezóny? Vlaková jízdenka do Chorvatska začne už na šesti stovkách, cestu můžete prospat v lůžkovém voze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.