Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

České Švýcarsko u Českých Budějovic? Ano, čtete správně

Jedním z důvodu, proč by v Budějcích určitě chtěl žít každý, jsou možnosti, které nám město a celá jeho lokalita dává. V jednu chvíli si vychutnáváte skvělou kávu na náměstí nebo nakupujete v obchodním centru a za 15 minut můžete chodit přírodou kousek za městem. Skvělým tipem na rychloútěk z města nebo na pěknou nedělní procházku je bezpochyby údolí a rybník České Švýcarsko kousek za Dobrou Vodou u Českých Budějovic.

Z autobusové zastávky Dobrá Voda i ze zastávky Srubec je to do údolí České Švýcary a k rybníku České Švýcarsko necelých třicet minut pěší chůze po červené turistické značce. V malém údolíčku, ke kterému vede příjemná cesta lesem, se nachází retenční nádrž a přehrada České Švýcarsko z roku 1868. 

Indície:


Budějce - Dobrá Voda - 5 km 
Dobrá Voda - Rybník České Švýcarsko  > 1,5 km 
​Terén- nezpevněná lesní cesta

Údolí prý připomíná oblíbenou severočeskou destinaci proto, že se tu místy vyskytují skalní výchozy, vodní plochy a původně tady stálo i pár roubených objektů. Od roku 1906 na břehu rybníka stál dokonce ubytovací hostinec České Švýcarsko, který byl ale v roce 1990 zase srovnán se zemí, a tak tu po něm nenajdete ani kámen. 

P.S. - Nenáročná procházka údolím se hodí pro rodinku s dětmi, raději bez kočárku, nebo vycházku se psem. Rande s piknikem při západu slunce tu ale taky bude mít tu správnou atmosféru. Po ruchu města tu není slechu ani vidu a navečer je to tu přímo okouzlující. 

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky tip, výlet, jižní Čechy, České Švýcarsko, České Budějovice, Národní park České Švýcarsko, údolí, rybník, Dobrá Voda u Českých Budějovic, Dobrá voda, a.s., Paul Speratus, Srubec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

To víte, něčím musí nahradit hloupě zničenou veřejnou dopravu. Na pokrok si musíte zvykat.

Úterý, 16. června 2020, 09:09Odpovědět

Eva Paurová

Já taky pamatuji lepší časy, tohoto krásného údolí. Dokonce pstruhy v potoce. Dřevěnou tančírnu, kde se seznámila moje babička s dědou, rybníček ve kterém starý pan Márovec z kamenů vytvořil "Jurský park" a hlavně romantickou stavbu hotelu České Švýcarsko. Bohužel kraj plánuje další krutý zásah do tohoto nádherného údolí, vybudováním přeložky silnice II/157 na vrcholu stráně a tím i sem zanést ruch dopravy.

Pondělí, 15. června 2020, 02:48Odpovědět

Martin Vyhlídal

Jako malý ze segrou sme se tam chodily s babčou a mamkou koupat, vyblbnout hrát na schovku. Byla tam taky studánka stará dřevěná chatrč, a i v 50a 60 letech z vyprávění rodičů raci kde jsou ty staré báječné časy.

Neděle, 14. června 2020, 08:29Odpovědět

České Švýcarsko u Českých Budějovic? Ano, čtete správně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.