Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V neděli zasáhnou Česko silné bouřky

V celém Česku se mají během neděle objevit silné bouřky, napršet při nich může místy až 80 milimetrů srážek. Vyplývá to z aktualizované výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Už dnes by měly bouřky zasáhnout sever a východ Moravy.

Silné bouřky se mohou v Česku objevit už dnes večer. Mohou při nich padat kroupy a může napršet kolem 35 milimetrů vody. V neděli ale může někde úhrn srážek vystoupat v opakovaných bouřkách až k 80 milimetrům na metr čtvereční. Výstraha s vysokým stupněm nebezpečí se od nedělních 06:00 týká Karlovarského, Jihočeského a Plzeňského kraje, od 10:00 i zbytku Česka. Platí do 22:00.

Hrozí rychlé rozvodnění malých toků, zatopení podchodů, podjezdů a sklepů, podemletí komunikací nebo jejich zanesení unášeným materiálem. Nárazy větru mohou lámat větve, vyvracet stromy. Meteorologové očekávají škody na majetku, výpadky v energetice a problémy v dopravě. Varování před vzestupem hladin toků platí po aktualizaci do pondělních 06:00. Mimo sever a východ Moravy a severovýchod Čech by neměly překročit první stupeň povodňové aktivity, při kterém se voda ještě nevylévá z břehů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky počasí, předpověď, meteorologové, bouřky, výstraha, bouřka, Česko, Český hydrometeorologický ústav, Morava, Karlovarský kraj, Jihočeský kraj, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V neděli zasáhnou Česko silné bouřky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.