Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekÚterý, 16. června 2020, 08:59, aktualizováno 16. června 2020, 8:58
Pistáciová je barvou nového menu sítě restaurací Pizza Coloseum, jejichž 15 poboček po celé republice ho začne od 25. května postupně nabízet hostům. Jeho autorem je opět šéfkuchař Marek Rauvolf, který osobně dohlíží na kvalitu pokrmů v jednotlivých provozech. Nové menu je letní, takže svěží, lehké a barevné. Ze všech novinek jídelníčku vybírá Marek Rauvolf chody Tris di Bruschette, Vitello Tonnato a Okouna s caponatou jako ty nejzajímavější. Novou nabídkou také startuje období oslav, protože značka Pizza Coloseum letos slaví 25 let na českém trhu.
Jedná se o variace bruschett s kombinací italských paté – olivovou tapenádou a tuňákem, s pestem ze sušených rajčat s gorgonzolou a s krémem z artyčoků a prosciuttem. Vitello Tonnato je klasický italský recept z oblasti Piemonte – studené plátky telecí kýty s tuňákovou majonézou. A konečně okoun. „Tuto bílou rybu s pevným masem a výbornou chutí u nás skoro nikdo nezná a nepřipravuje, narozdíl oproti rozšířeným a známým mořským rybám, takže jsem chtěl vyzdvihnout její chuť,“ vypráví Marek Rauvolf s tím, že caponata je zeleninová směs, která trochu připomíná ratatouille.
„Jednotlivá jídla z nového menu se dají kombinovat, například předkrmy spolu dobře ladí,“ říká Marek Rauvolf a doporučuje hostům, aby si jich ke stolu objednali více a navzájem ochutnávali. „Celou nabídku sestavuji půl roku, takže mě hned po jejím uvedení čeká celý kreativní proces znovu,“ přiznává ještě s tím, že vše začíná hledáním inspirace v kuchařkách, na internetu nebo při cestách do Itálie. Pak jídla musí sám několikrát uvařit a ochutnat, než je naservíruje kolegům k prvnímu ohodnocení. Před uvedením dalšího nového jídelníčku ale zpestří šéf kuchyně nabídku ještě s různými krátkodobými menu. „Na jaře jsme spolupracovali s Taťánou Kuchařovou a díky speciálnímu menu jsme vybírali peníze pro seniory v rámci její Nadace Krása pomoci. Během roku pak budu pracovat například se sezónními surovinami,“ dodává.
Celé menu ke stažení zde.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.