Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ztráty fitness center jsou 400 milionů korun, zavřelo 10 procent provozů

Ztráty fitness sektoru kvůli krizi činí téměř 400 milionů korun. Opatření související se šířením koronaviru stála každé tuzemské fitness centrum v průměru přes 330 tisíc korun. Krizi nepřežila desetina provozů, až 20 procent trenérů se po znovuotevření fitness nevrátilo do práce. Začátkem června polovina provozovatelů hlásila příjmy mezi 70 a 100 procenty, druhá polovina jen mezi 20 a 50 procenty ve srovnání s loňskem.

Největší zátěž pro provozovatele byly podle průzkumu fixní náklady, jako je nájemné. O snížení či odpuštění požádalo 76 procent respondentů, uspělo 44 procent z nich. Ministerstvo průmyslu by mělo příští týden spustit příjem žádostí do programu COVID nájemné, kdy stát na komerční nájem za duben, květen a červen přispěje podnikatelům zasaženým vládními opatřeními proti koronaviru 50 procent, pokud majitel nájemné sníží o 30 procent a pětinu doplatí nájemce.

O odklad splátek požádala téměř třetina provozovatelů fitness, uspěla polovina. V sektoru fitness byla nejvíce využita podpora pro živnostníky takzvaná. Pětadvacítka, o kterou požádalo 64 procent lidí z oboru. Program na podporu zaměstnanosti Antivirus využilo 30 procent provozovatelů fitness. O úvěry se státní zárukou COVID naopak vůbec nežádalo 90 procent respondentů.

Kvůli epidemii koronaviru vláda od 13. března uzavřela bazény, posilovny, fitness a wellness centra a další sportoviště. Fitness centra se mohla znovu otevřít s omezenou kapacitou a dalšími opatřeními 27. dubna. Možnost využilo 62 procent provozovatelů fitness, návštěvnost se pohybovala jen mezi deseti a 20 procenty. Po dalším uvolnění od 11. května, od kdy je možné cvičit bez roušek, se návštěvnost zvedla na 30 až 50 procent. Nejvíce fitness centrům podle České komory fitness pomohlo otevření šaten a sprch pro klienty od 25. května.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky fitness, korona, krize, ztráty, COVID-19, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, pandemie covidu-19, Česká komora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ztráty fitness center jsou 400 milionů korun, zavřelo 10 procent provozů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.