Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Provozovatelé předzahrádek mohou uplatnit padesátiprocentní slevu

Rada města na svém zasedání schválila slevu pro všechny předzahrádky na celém území Budějc. Tímto krokem by se restauratérům mělo ulevit a podařit se znovu nastartovat cestovní ruch.

Sleva se týká měsíců duben, květen a červen. Jedná se o maximální možnou slevu, kterou může nájemce nebytových prostor, které patří městu, dostat. S žádostí ale lidé mohou chodit až v době, kdy budou zveřejněny podmínky tohoto programu. 

„Máme za sebou období, které nás všechny nějakým způsobem zasáhlo a bude dobré, když zůstane už jen minulostí. Rozhodli jsme se podpořit všechny provozovatele předzahrádek, kteří budou díky schválené výjimce ze sazebníku výše úhrad za zvláštní užívání místních komunikací v období od 1. července do 30. září platit pouze 50 procent,“ řekl náměstek primátora Ivo Moravec.

Odbor správy veřejných statků v této souvislosti připravuje dodatky ke smlouvám a všechny dotčené aktivně vyzve k jejich podpisu. „V centru města je sleva 292 tisíc a pro zbytek města 77 tisíc. Předpokládáme, že restauratérům ulevíme a budeme rádi, když se aspoň z části podaří nastartovat cestovní ruch,“ uvedl náměstek primátora Tomáš Bouzek, který dodal, že aby byl nájemce oprávněným žadatelem, musí sleva na nájemném činit aspoň třicet procent.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky předzahrádky, České Budějovice, sleva, korona, předzahrádka, Ivo Moravec, Tomáš Bouzek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provozovatelé předzahrádek mohou uplatnit padesátiprocentní slevu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.