Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Místopředseda jihočeského krajského soudu Petr rezignoval

Místopředseda jihočeského krajského soudu Bohuslav Petr rezignoval na svou funkci. Petr dnes řekl, že se na tom dohodl s novou předsedkyní soudu Martinou Fladnerovou a funkci opouští, protože si Flanderová bude tvořit nový tým. Na Petrovu rezignaci upozornil server Česká justice, podle kterého je důvodem Petrova nehoda, kterou policie vyšetřuje.

„Rozhodl jsem se pro rezignaci z vlastních důvodů poté, co jsem se bavil s paní předsedkyní. Mandát místopředsedy mi na podzim stejně končí a už bych ve funkci nemohl pokračovat. Zůstanu řadovým soudcem," řekl Petr.

Autonehoda, v níž místopředseda soudu figuroval, se stala v únoru. Poblíž Dasného na Českobudějovicku se srazilo několik aut, nikdo nebyl zraněn. Petr však odmítl zkoušku na alkohol. Policie při vyšetřování incident překvalifikovala na podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Petr však tvrdil, že alkohol před nehodou nepil, pouze se mu udělalo nevolno.

Petr byl do roku 2013 předsedou jihočeského krajského soudu. Poté jej ve funkci vystřídal Milan Tripes, který na ni letos v lednu ze zdravotních důvodů rezignoval. Místo něj výběrová komise navrhla na předsedkyni Martinu Fladnerovou, kterou před pár dny ministryně spravedlnosti jmenovala do funkce. Spolu s ní se o místo ucházel i insolvenční soudce Zdeněk Strnad. Flanderová byla do té doby předsedkyní píseckého okresního soudu.

Autoři

Štítky krajský soud, České Budějovice, rezignace, Bohuslav Petr, Zdeněk Strnad, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místopředseda jihočeského krajského soudu Petr rezignoval  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.