Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Hygienici na jihu Čech připravují na léto více kontrol táborů

Jihočeští hygienici chystají kvůli opatřením spojeným s koronavirem na léto více kontrol dětských táborů. V minulých letech vždy zkontrolovali o prázdninách stovku takových akcí. Nyní nelze vyloučit, že bude číslo vyšší. Navíc se letos budou zaměřovat při kontrolách i na jiné věci.

Podle rozhodnutí vlády se smí konat letní dětské tábory od 27. června. Podmínkou bude dodržování přísných hygienických pravidel k ochraně proti koronaviru. Tábory jsou povoleny maximálně pro 500 účastníků, u stanových táborů je limit 100 lidí.

„Budeme se nově zaměřovat na režim chodu tábora. To znamená, že nás bude zajímat, jestli skutečně děti zůstávají rozdělené do skupin, ve kterých například chodí odděleně na obědy nebo do sprch," uvedla Marie Nosková z jihočeské hygienické stanice.

Letní tábory tak podle pokynů z ministerstva zdravotnictví budou fungovat v upravené podobě jako školy. Děti by se neměly potkávat ve větších skupinách. „Samozřejmě bude další podmínkou také to, aby byl všude dostatek dezinfekce," řekla Nosková.

Důležitá podle ní bude i funkce zdravotníka. Tuto pozici musí pobytové tábory obsadit povinně, což platilo i v minulých letech. „Ale letos zdravotníka doporučujeme i na menší akce, na nichž by být nemusel," řekla.

Jihočeský kraj patří mezi regiony, kde bývá nejvíce dětských táborů. Loni se jich v regionu konalo 285 a absolvovalo je přibližně 37 800 dětí. Bylo to nejvíce ze všech regionů v republice. Jde o akce minimálně pro 30 dětí na dobu ne kratší než pět dní. „Uvidíme, jaká bude statistika letos. Konkrétní čísla zatím ještě nemáme, protože některé srpnové tábory mají na nahlášení ještě čas. Ale první akce už nám najíždějí teď o víkendu," řekla Nosková.

Podle ředitelky českobudějovického domu dětí a mládeže Hany Korčákové je zájem o tábory srovnatelný s minulými roky. „Často se jedná o děti, které k nám chodí v průběhu roku i na jiné aktivity," řekla.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Jihočeský kraj, kontrola, hygiena, tábor, dětský tábor, Česko, Marie Pštrossová-Nosková, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hygienici na jihu Čech připravují na léto více kontrol táborů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.