Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Česko zasáhnou v neděli bouřky, řeky se pak mohou znovu rozvodnit

Většinu Česka zasáhnou v neděli odpoledne a večer bouřky s krupobitím, přívalovými dešti a silným větrem. Na jihu a východě Čech se pak mohou v noci na pondělí a během pondělka rozvodnit řeky. Vyplývá to z výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Bouřky zasáhnou podle ČHMÚ většinu území republiky. Pro Jihočeský kraj platí vysoký stupeň nebezpečí. Při bouřkách budou padat kroupy, vyskytnou se přívalové deště a vítr bude mít místy v nárazech rychlost až 90 kilometrů za hodinu.

Podle ČHMÚ se mohou během bouřek rozvodnit hlavně menší toky, voda může podemlít silnice a silný vítr zase vyvracet stromy. Po bouřkách pak podle meteorologů hrozí od nedělních 18:00 až do úterních 12:00 povodně v celém Jihočeském kraji, většině Pardubického kraje a nejvýchodnějších cípech Plzeňského a Středočeského kraje.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky meteorologové, výstraha, počasí, Česko, bouřka, Český hydrometeorologický ústav, Jihočeský kraj, Pardubický kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko zasáhnou v neděli bouřky, řeky se pak mohou znovu rozvodnit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.