Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Strakoničtí vojáci přivítali léto sportem, hry prověřily jejich sílu i fyzičku

Převalování pneumatiky, roztlačování náklaďáku nebo běh s dvacetilitrovými kanystry – nejen v těchto disciplínách soutěžili strakoničtí vojáci, kteří se rozhodli přivítat léto při nevšedních sportovních hrách.

Nejlépe se dařilo družstvu, které postavila baterie velení a řízení. „Za naším úspěchem stál týmový duch a několik osobností, které ten tým táhly,“ prozradil nadporučík Jan Nádvorník, proč jejich družstvo vyhrálo.

„Nejvíce se nám dařilo v disciplíně, ve které se soutěžilo o nejpomalejší jízdu na kole, a v přetahování lanem. Dobrý výsledek jsme ale měli i při vědomostním kvízu a v soutěži v piškvorkách,“ potvrdil nadporučík Nádvorník, že disciplíny dokázaly i pobavit.

Celkem třináct rozmanitých soutěží připravili armádní tělocvikáři. „Disciplíny jsme vyzkoušeli na vlastní kůži – již dříve během studia na škole nebo při různých soutěžích v armádě i civilu,“ vysvětlil poručík Jan Doležal, kde se organizátoři nechali inspirovat.

Pomyslnou zlatou medaili vybojovali vojáci z baterie velení a řízení, na druhém místě skončil tým z 252. protiletadlového raketového oddílu a bronzovou příčku obsadil štáb pluku.

Netradiční sportovní hry prověřily nejen sílu a fyzičku vojáků, ale i jejich obratnost, zručnost a vědomosti. Posílily také soudržnost a mezilidské vztahy. Na své si přišly také děti, akce se zúčastnily i rodiny vojáků. Program se vydařil i přesto, že ve strakonických kasárnách probíhá rekonstrukce sportovišť. Většina disciplín se tak odehrávala na útvarovém nástupišti.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Jana Samcová

Štítky Strakonice, vojáci, léto, hry, soutěž, Jan Nádvorník, Jan Doležal, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strakoničtí vojáci přivítali léto sportem, hry prověřily jejich sílu i fyzičku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.