Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Připojte se! Výzva Adoptuj svůj Domov pomáhá seniorům napříč republikou

PR článek

Netradiční využití virtuální reality stojí za projektem Senior Pack. Moderní technologie znají mnozí od svých potomků, když se s brýlemi na očích a ovladači v rukou vydávají na dobrodružné výpravy do virtuálního světa. Stejné nadšení teď virtuální realita vyvolává i u jejich dědečků a babiček. Díky odvážnému nápadu českobudějovického start upu plní svoji misi v Domovech pro Seniory

„Virtuální realita má široké možnosti využití, a my ji jen přivedli tam, kde to není úplně běžné,“ říká spolumajitel firmy Virtual Lab Andrej Braguca„Průmyslové využití, firemní vzdělávání, školství nebo  zdravotnictví to jsou tradiční oblasti, pro které vyvíjíme. Senior Pack byl takový nápad. Když totiž vstoupíte do virtuálního světa, odpojíte se od toho normálního a to kromě učení a poznávání může mít i terapeutické účinky,“ dodává.

Nejdřív firma chtěla, aby měli klienti možnost hlavně relaxovat, „podívat se“ k moři, do lesa nebo za světovými památkami. Po prvních nadšených reakcích ale začal Virtual Lab vyvíjet nové aplikace podle doporučení sociálních pracovníků a zahájil spolupráci se Zdravotně sociální fakultou Jihočeské univerzity.

Nový aktivizační nástroj se osvědčil hlavně v době karantény, zájem mělo čím dál víc domovů, finančně tu ale byly jiné priority, a tak vznikla výzva Adoptuj si svůj Domov!

„S výzvou jsme se obrátili na úspěšné firmy v České republice, aby podpořily konkrétní DS pořízením Senior Packu a tím umožnily seniorům využívat všech terapeutických výhod   moderní technologie,“ popisuje autor projektu a dodává „Máme obrovskou radost, že po prvních 3 týdnech od zveřejnění výzvy mají první domovy své adoptivní firmy – VISCOFAN CZ s.r.o., TKP geo, s.r.o., Lamivex  s.r.o. a RESPECT, a.s.,“ prozrazuje.

Cena Senior Packu pokrývá pouze vývoj aplikací a pořízení hardwaru, měsíční pronájem je opravdu finančně nenáročný.

Připojte se!

Představte si, když třeba na podzim nastane karanténa kvůli chřipce, tak adoptovaný domov bude mít nástroj, jak zpříjemnit svým klientům život nečekanými zážitky i účinnou terapií... a bude to právě Vaše zásluha. 

Reference domovů i nadšené klienty najdete na webových stránkách. K výzvě se můžete připojit zde andrej@virtual-lab.cz.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Tomeš

Štítky Adoptuj svůj Domov, Virtual Lab, domov, virtuální realita, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Respect, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Připojte se! Výzva Adoptuj svůj Domov pomáhá seniorům napříč republikou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.