Počasí dnes22 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zelené autobusy na Šumavě mají letos novou linku

Zelené autobusy, které v letních měsících jezdí na Šumavě, mají letos novou linku. Přepravuje cestující na trase mezi Vimperkem a Kvildou. Od 11. července až do konce srpna bude linka navíc jezdit ještě z Kvildy do obce Borová Lada. Informaci řekl mluvčí šumavského národního parku Jan Dvořák.

„Jízdní řády jsou k dispozici na informačním centru města Vimperk, informačních centrech Správy NP Šumava a oficiálních internetových stránkách města Vimperk,“ uvedl mluvčí Dvořák. Linka, která jede přes Stachy, Zdavo a Churáňov, nabízí i přepravu kol. Projekt Zelených autobusů financuje Plzeňský kraj. Nově zavedenou linku ale platí město Vimperk.

Zelené autobusy zajišťují hromadnou dopravu na území CHKO a Národního parku Šumava. Loni v červenci a srpnu přepravily 46 855 lidí. Bylo to meziročně o 3109 turistů víc. Zelené autobusy loni převezly 5 099 jízdních kol a najezdily 53 544 kilometrů. Po NP Šumava jezdí 25 let. Vozí turisty jak v západní a centrální Šumavě, tak na jihu mezi Novou Pecí a Jeleními vrchy a mezi Kvildou a Bučinou.

Národní park Šumava se rozkládá na více než 680 kilometrech čtverečních, loni ho navštívilo více než 2,5 milionu lidí. Do návštěvnických center a informačních středisek na území parku loni zavítalo 485 tisíc turistů.

 

Autoři | Foto npsumava.cz

Štítky ČR, turistika, doprava, Šumava, Národní park Šumava, Kvilda, Vimperk, Jan Dvořák, Borová Lada, Stachy, Churáňov, Plzeňský kraj, Nová Pec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zelené autobusy na Šumavě mají letos novou linku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.