Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

ČOI prověřila kempy kolem Krumlova, zjistila jen jednu chybu

Česká obchodní inspekce zkontrolovala včera jihočeské vodácké kempy a občerstvení na řece Vltavě. Drobnou chybu zjistila jen v jednom, uložila za ni pokutu 500 korun. V kontrolách budou inspektoři během léta pokračovat.

Inspekce prověřila kempy a občerstvení v okolí Českého Krumlova. „Jen v jednom případě bylo téměř zanedbatelné zjištění, chyběl ceník alkoholických nápojů. S kontrolami začínáme, jde nám především o to působit preventivně, ne dávat vysoké pokuty. Výsledky se minulým letům nijak zásadně nevymykají," řekla ředitelka inspektorátu ČOI pro Jihočeský kraj a Vysočinu Martina Střihavková.

U kempů se ČOI zaměřuje na to, zda jsou prodejci poctiví: jestli seznámí zákazníka s cenami, zda správně účtují nebo dodržují míru u nápojů. Jak ředitelka zdůraznila, hlavní kontroly se ale týkají bezpečnosti výrobků a služeb, tedy věcí, kde se může zákazník sám jen složitě bránit. „To, že dostanu pivo pod míru, vidím a jako spotřebitel bych se měla ozvat hned na místě, reklamovat," řekla Střihavková.

ČOI v jižních Čechách a na Vysočině vybrala loni na pokutách deset milionů korun, meziročně o 200 tisíc korun méně. Uložila 1711 pokut. Inspektoři udělali loni 3751 kontrol, chyby našli ve 42 procentech případů, stejně jako v roce 2018. Nedostatky objevili téměř u všech kontrol internetového obchodování.

Autoři

Štítky Česká obchodní inspekce, kontroly, kemp, Jihočeský kraj, Český Krumlov, Vltava, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ČOI prověřila kempy kolem Krumlova, zjistila jen jednu chybu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.