Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nejlepší voda ke koupání je podle hygieniků na Lipně

Nejlepší voda ke koupání je podle hygieniků na Lipně. Další sledované lokality mají ve většině případů zhoršenou kvalitu vody, což znamená, že by se lidé po koupání v těchto místech měli osprchovat čistou vodou. Staňkovský rybník má podle hygieniků vodu nevhodnou ke koupání.

„Velmi dobrou kvalitu má voda na Lipně. U pláže v Černé v Pošumaví je voda vhodná ke koupání. Od poslední kontroly tu došlo ke zlepšení a voda by tu dostala jedničku, stejně jako u pláže v Horní Plané.  U pláže v Lipně nad Vltavou je voda vhodná ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi, dle aktuálního rozboru je pouze překročena hodnota ukazatele vodní květ a chlorofyl-a,“ uvedla ředitelka KHS Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová.

V lokalitě Staňkovský rybník je podle hygieniků překročena hodnota ukazatele sinice a chlorofil-a. „Oproti minulému hodnocení došlo ke zhoršení kvality vody. S ohledem na vyhodnocení mikrobiologických ukazatelů za uplynulé koupací sezóny je však podle aktuální metodiky voda souhrnně hodnocena jako voda nevhodná ke koupání,“ uvedli. 

U autokempu Radava ve vodní nádrži Orlík je zhoršená jakost vody. „Je zde mírně zvýšená pravděpodobnost vzniku zdravotních problémů při vodní rekreaci, u některých vnímavých jedinců by se již mohly vyskytnout zdravotní obtíže a po koupání doporučují hygienici osprchovat se čistou vodou," popsali hygienici.

Zhoršená situace je i u veřejného tábořiště Podolsko, kde je doporučený stejný postup jako u Radavy. Dle aktuálního rozboru je překročena limitní hodnota ukazatele sinice, chlorofyl-a a vodní květ.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Krajská hygienická stanice, voda, koupání, Vodní nádrž Lipno, pláž, Kvetoslava Kotrbová, Horní Planá, Lipno nad Vltavou, Pošumaví, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejlepší voda ke koupání je podle hygieniků na Lipně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.