Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tábor zřejmě zastřeší letní plavecký bazén, přestavba areálu vyjde na desítky milionů korun.

Tábor zřejmě zastřeší letní plavecký bazén. Město tím chce pro sportovní kluby vytvořit zázemí s odpovídajícími parametry. Vedlejší krytý bazén totiž nemá potřebnou hloubku například pro vodní pólo a synchronizované plavání. Přestavba areálu bude stát desítky milionů korun.

„Přesnější investiční částku budeme znát na podzim po zpracování studie. Podle toho se rozhodneme, jak budeme postupovat, zda třeba nerozložíme projekt na několik etap,“ uvedl táborský starosta Štěpán Pavlík.

Nově zastřešený pětadvacetimetrový bazén bude sloužit hlavně sportovcům. Současná krytá plovárna se pak změní v relaxační zónu. „Byla by tam například teplejší voda, což zase nevyhovuje sportovním klubům,“ řekl starosta.

Oba bazény propojí zastřešený koridor. Šatny budou v jednom místě, a to v areálu současné kryté plovárny. Táborský bazén byl mezi lety 2018 a 2019 uzavřený kvůli první etapě modernizace. Město při ní nechalo postavit wellness centrum, obnovilo šatny, vstupní vestibul a dětský bazén. „Právě kapacita šatny odpovídá i tomu, že by ji využívali návštěvníci obou bazénů,“ řekl dnes starosta.

Město zvažovalo, zda neprohloubí dno současného krytého bazénu. Současná hloubka je v rozmezí od 1,4 do 1,7 metru. Ale podle pravidel vodního póla je minimum 1,8 metru. „Současný venkovní bazén, který chceme zastřešit, tyto parametry má,“ řekl starosta. Prohloubení dna by stálo podle odhadů 12 milionů korun.

Starosta dodal, že letní areál nyní nabízí veřejnosti dva bazény. Druhý z nich by po zastřešení zůstal nadále odkrytý a fungoval by jako aquapark.

Autoři | Foto tzmt.cz

Štítky ČR, správa, stavby, rekreace, Tábor, bazén, plavecký bazén, šatna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tábor zřejmě zastřeší letní plavecký bazén, přestavba areálu vyjde na desítky milionů korun.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.