Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Stav některých mostů na jihu Čech je špatný. Kraj je hodlá opravit za více než 40 milionů

Mosty na šesti místech v kraji projdou rekonstrukcí. Jejich stav je totiž v několika případech špatný. Týká se to například mostu v Municích na Českobudějovicku, Mutné na Jindřichohradecku nebo u Číměře na Jindřichohradecku. Celkem vyjdou opravy na více než 40 milionů korun.

Do opravu mostů investuje kraj 40,1 milionu korun. Rekonstrukce se bude týkat mostů v Municích a Jeznici na Českobudějovicku, u Číměře, Mutné a Popelína na Jindřichohradecku, a u Lipky na Prachaticku. Důvodem prací je špatný stav mostních konstrukcí.

Například spodní stavba mostu v Municích je na pátém, tedy špatném, stupni, nosná konstrukce je dokonce ve velmi špatném stavu. Podobně je na tom také most u Mutné, který je ve špatném stavu. Spodní stavba mostu u Číměře je v uspokojivém stavu, špatné jsou ale nosné konstrukce.

„Z šestice případů bylo rozhodnuto, že rekonstrukci mostu v Municích na základě již konaného výběrového řízení provede společnost K – BUILDING CB za 8,5 milionu korun. U Mutné počítáme s náklady do 6,3 milionu a u Číměře bychom se měli vejít do 5,6 milionu korun,“ uvedl krajský radní pro investice Antonín Krák.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Jihočeský kraj, oprava, most, rekonstrukce, práce, okres Jindřichův Hradec, Číměř, Česko, okres České Budějovice, okres Prachatice, Lipka, K - BUILDING CB, a.s., Antonín Krák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stav některých mostů na jihu Čech je špatný. Kraj je hodlá opravit za více než 40 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.