Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Voda na Orlíku a ve Staňkovském rybníce není vhodná ke koupání, problémem jsou sinice

I když počasí zrovna ke koupání nevybízí, hygienici nezahálí a stále odebírají a vyhodnocují vzorky koupacích míst. Konkrétně se vrátili tam, kde byla minulý týden špatná jakost vody. Na dvou místech hygienici koupání nedoporučují. Problém je hlavně ve výskytu sinic.

Zhoršenou jakost vody hlásí vodní nádrž Orlík u autokempu Radava. Na pomyslné pětistupňové škále by obsadila trojku. Ta značí zhoršenou kvalitu vody, která může způsobovat zdravotní problémy při vodní rekreaci. Podle aktuálního rozboru je tady překročena limitní hodnota ukazatele sinice, chlorofyl-a a vodní květ.

O stupeň horší je voda u veřejného tábořiště Podolsko. Tam už voda ke koupání vhodná není. „Voda v této lokalitě neodpovídá hygienickým požadavkům a představuje zdravotní riziko,“ uvedla ředitelka hygieniků Jihočeského kraje Kvetoslava Kotrbová

Stejná situace je i ve Staňkovském rybníce, kde koupání a provozování vodních sportů není doporučeno zejména dětem, těhotným ženám, alergikům a osobám s oslabenou imunitou. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky voda, hygiena, koupání, sinice, rozbor, Vodní nádrž Orlík, Kvetoslava Kotrbová, Podolsko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voda na Orlíku a ve Staňkovském rybníce není vhodná ke koupání, problémem jsou sinice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.