Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Ve staré prachatické střelnici by mohla být tenisová hala

Prachatice začnou na podzim stavět malorážkovou střelnici. Bude pro střelecký klub, který si zároveň staví krytou tunelovou střelnici. Náklady na malorážkovou venkovní střelnici budou téměř šest milionů korun bez daně. Budova původní kryté střelnice patří městu, které ji pronajímá. V budoucnu by tam mohla vzniknout hala na tenis, squash nebo atletický ovál.

Starou střelnici v Pivovarské ulici koupilo město od střeleckého klubu před několika lety. Podle radnice vadila lidem z okolí kvůli hluku a také bránila budoucímu rozvoji města. Novou krytou střelnici si klub staví, malorážkovou město vybuduje, protože střelci na ni už neměli peníze. „Schválili to zastupitelé, aby se dala odblokovat stavební uzávěra na místě stávající střelnice," řekl starosta Martin Malý (Nezávislí).

Původní střelnice funguje od roku 1986, patřila Sdružení střeleckých aktivit Šumava. Jak s ní město naloží, zatím nerozhodlo. Teď část prostor pronajímá jedné výrobní firmě, součástí areálu je byt.

„Možností nového využití, které nebude nejlevnější, bude víc. Nabízí se například změna jedné sportovní aktivity na jinou, na kterou je možné získat dotace z nově zřizované agentury pana (Milana) Hniličky, především na sportovní haly na tenis, na squash, atletický tunel. Musí si říct zastupitelé s přihlédnutím k názoru občanů," řekl starosta. Přípravné práce začnou příští rok.

Obě nové střelnice by měly začít sloužit zároveň, aby se střelci mohli odstěhovat z té původní v Pivovarské ulici. Nová střelnice vzniká v průmyslové zóně v Krumlovské ulici.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Prachatice, střelnice, stavba, tenisová hala, tenis, Martin Malý, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve staré prachatické střelnici by mohla být tenisová hala  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.