Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Teploty v úterý překročí až 31 stupňů. Horko vystřídají silné bouřky

V úterý odpoledne budou teploty na většině území Čech a Moravy přesahovat 31 stupňů Celsia. Na jihu Čech večer vystřídají horko silné bouřky doprovázené přívalovým deštěm a krupobitím.

Varování meteorologů před vysokými teplotami platí pro úterní odpoledne pro celé Čechy s výjimkou Karlovarského kraje a také pro jižní a střední Moravu. „Výjimečně mohou teploty překročit i 34 stupňů Celsia, zejména ve středních Čechách," varují meteorologové.

Doporučují dodržovat v horku pitný režim a omezit tělesnou zátěž v poledních a odpoledních hodinách. Lidé by rozhodně neměli nechávat děti nebo i zvířata na přímém slunci, zvláště v zaparkovaných automobilech.

V jižních Čechách podle meteorologů vysoké teploty vystřídají silné bouřky. „V úterý večer a v noci na středu se v souvislosti s přechodem studené fronty pravděpodobně vyskytnou silné bouřky doprovázené přívalovým deštěm, krupobitím a nárazovým větrem,“ uvedli meteorologové. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky počasí, meteorologové, předpověď, výstraha, bouřka, Česko, Morava, Středočeský kraj, Karlovarský kraj, Střední Morava, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teploty v úterý překročí až 31 stupňů. Horko vystřídají silné bouřky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.