Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Město promění část Pražského předměstí. Na návrhu se budou podílet i místní

Část Pražského předměstí by mohla v nejbližších letech projít revitalizací. Město plánuje oslovit několik architektů, kteří by připravili návrhy, jak by mohla daná lokalita vypadat. Přispět s nápady by měli ale i místní. Jejich názor bude vedení města v nejbližších dnech zjišťovat.

Přidat vodní prvky a zeleň. Vytvořit místo, kde se budou lidé setkávat a relaxovat. Takové počáteční plány má město s revitalizací části Pražského předměstí kolem Průběžné ulice. „Z prvních impulsů od architektů, kteří se tam byli podívat, bychom to viděli jako místo setkávání, místo pobytové. Tímto směrem bychom rádi šli,“ popsal náměstek primátora Viktor Lavička.

V první fázi projektu by měli ale velkou měrou přispět také místní. Právě těch se chce město ptát na to, jak by měla daná lokalita vypadat. „Chceme využít participace a komunikovat s místními, co by se jim tam líbilo, jak by si tuto část města představovali,“ dodal Lavička.

Ideální variantou by podle některých byl park s možností posezení a vyžití pro děti. „Bylo by fajn, kdyby se přidala zeleň a ubralo betonu. Celkově to trochu zútulnit a otevřít lidem,“ uvedla Markéta Slavíková.

Rozdílný názor mají ale podle Lavičky podnikatelé, kteří mají v oblasti provozovny. „Někdo by to viděl jako pobytovou funkci, někdo by chtěl víc zásobování, někdo by to více oživil,“ uvedl Lavička. Během října by chtělo město vypsat soutěž o návrh, který by novou podobu lokality nastínil. Do něj by měly být zakomponovány i návrhy obyvatel.

Podobnou cestou se město vydalo také při revitalizaci Parku Dukelská, kde si architekti, kteří na konečném návrhu pracovali, vyslechli názory obyvatel. Ty zapracovali do finálních projektů. 

Projekt je v úplném začátku, proto je na otázku ohledně ceny brzy. Už teď ale město uvažuje nad možností dotace. „Byli bychom rádi, kdyby tam šla nějaká dotace získat, bohužel teď nedokážeme predikovat, co nám dovolí nové programové období. To se teď tvoří a připravuje,“ uzavřel náměstek.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky revitalizace, Pražské předměstí, České Budějovice, architekt, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město promění část Pražského předměstí. Na návrhu se budou podílet i místní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.