Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letní kino na baterky vyráží do jihočeských měst. Výtěžek z dobrovolného vstupného podpoří talentované děti z kraje

PR článek

Nadační fond Jihočeské naděje Martina Kuby vyráží do jihočeských měst a obcí s letním kinem na baterky. Promítat se budou české premiéry 3Bobule a Bourák a výtěžek z dobrovolného vstupného půjde na podporu talentovaných dětí z Jihočeského kraje.

Co si máme představit pod letním kinem na baterky?
Ten projekt vznikl trochu náhodně. Možná víte, že v naší firmě OIG Power jsme vyvinuli a vyrábíme BatteryBoxy. To je zjednodušeně taková chytrá baterka, kterou když máte v domě a na střeše máte solární panely, tak umí ukládat čistou energii ze sluníčka. Vy ji pak večer v domě můžete využívat. Dostali jsme za BatteryBox dokonce Světovou inovační cenu. A jednou přišla ve firmě sázka, jestli by BatteryBox utáhl letní kino. Tak jsme to vyzkoušeli. Dnes už máme za sebou pár takových letních kin. Výhoda je, že můžeme promítat na neobvyklých místech, kde není elektřina, protože si tu svojí, čistou ze sluníčka přivezeme s sebou. No a protože letos hodně Jihočechů tráví léto doma, tak jsme rozhodli s naším kinem na baterky objet 23 jihočeských měst a obcí. Sehnali jsme české premiérové komedie 3Bobule a Bourák a chceme si společně užít letní večery a podpořit talentované děti z našeho kraje.

Jihočeské naděje se na podporu mimořádně nadaných dětí v kraji zaměřují dlouhodobě.
Ano. Hlavně na podporu mimořádně talentovaných jihočeských dětí, které třeba nemají dostatečné finanční zázemí v rodině na rozvoj svého nadání. Ať už je to mladý sportovec, umělec nebo student, tak pokud má opravdu velký talent a předpoklady hodně uspět, tak to dnes nese velké náklady i pro normálně vydělávající rodinu. A pro řadu maminek, které jsou samoživitelky je to často skoro neřešitelné. Já jsem taky vyrůstal jen s maminkou a vím, jak to měla těžké. Nejsme fond, který by dostával nějaké dotace nebo peníze ze státních a polostátních firem. Do fondu je dáváme v naprosté většině z naší společnosti OIG Power. Naštěstí se nám daří a firma roste, tak už dnes ročně podporujeme desítky dětí.

Jak vznikla myšlenka na celou tuhle letní nadační jihočeskou tour?
Letos jsme kvůli koronaviru museli zrušit naši největší nadační akci Běh jihočeských nadějí. Vždy v červnu pozveme Budějovičáky, aby si přišli zaběhat do parku Stromovka a za každý uběhnutý kilometr pak dáváme do nadačního fondu z naší firmy OIG Power 50 Kč. V loňském roce se sešlo víc než 1000 běžců a vyběhalo se přes 300 tisíc. A když běh letos nebyl, tak jsme přemýšleli, jak bychom ho nahradili abychom mohli Jihočechy zase do podpory symbolicky zapojit, a taky vyjeli i mimo Budějovice, protože děti, které podporujeme jsou z celého kraje. Takže koncept je vlastně podobný jako na běhu. Vstupné bude pouze dobrovolné a celou částku, kterou vybereme pak ještě vynásobíme a minimálně tu samou dáme do fondu z naší firmy. Tedy čím víc Jihočechů přijde a čím víc se vybere na dobrovolném vstupném, tím víc peněz my pak přidáme do fondu z OIG Power. A všechny peníze použijeme na podporu mladých jihočeských talentů. Z některých příběhů dětí a rodin, které se nám teď ozývají si myslím, že to letos v září může být potřeba víc než v minulých letech. Nedávno se nám třeba ozval Michal. Devatenáctiletý skvělý student z Tábora. Letos se dostal na prestižní vysokou školu Sciences Po Paris v Paříži. To je naprostá světové špička. Ve Francii je to něco jako dostat se na Harvard. Michalova maminka má kosmetický salón, který musela kvůli koronavirové krizi stejně jako spousta jiných živnostníků zavřít. No a rozpočet jejich rodiny se ze dne na den změnil. Takové příběhy se staly ve spoustě jihočeských rodin. A nejvíc budou dopadat na maminky samoživitelky. Letos možná řada jihočeských rodičů bude mít mnohem větší problém podporovat svoje děti v rozvoji jejich talentů a nadání. Tak chceme nejen Michalovi, ale všem, kteří by měli stejný problém co nejvíc pomoct.

Kde můžeme najít informace o tom kdy a kde budete promítat a jaké filmy?
Všechny informace budou na našem nadačním webu www.jihoceskenadeje.cz nebo na fcb profilu našeho fondu a nebo na mém fcb profilu Martin Kuba. Ještě bych rád řekl, že cílem téhle letní tour je jednak pomoct jihočeským nadějím, ale také dát o fondu vědět. Aby pokud někde vedle vás vyrůstá takový talentovaný kluk nebo dívka, kteří by potřebovali pomoct, tak abyste nám o nich dali vědět. Byla by škoda kdyby takovým dětem bránili v rozvoji talentu jen finance.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky letní kino na baterky, letní kino, Jihočeské naděje, Jihočeský kraj, Martin Kuba, rodina, peníze, Harvardova univerzita, koronavirová krize, Sciences Po, Francie, Paříž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní kino na baterky vyráží do jihočeských měst. Výtěžek z dobrovolného vstupného podpoří talentované děti z kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.