Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Moc dobré dortíky a silná sicilská káva. Café – bistro na dobré cestě v Hluboké nad Vltavou si lidé okamžitě zamilovali

PR článek

Měli sen, za kterým si šli a kterého dosáhli… Aleš a Šárka Tůmovi jsou z Hluboké nad Vltavou, a právě zde vybudovali kavárnu, jejíž renomé záhy po otevření začalo přesahovat hranice regionu. Čím to? Dali do toho srdce a rozhodli se jít vlastní cestou. Osobitou a milou. Svým způsobem je symbolické, že právě slovo „cesta“ figuruje i v názvu kavárny. Cafe - bistro na dobré cestě naleznete na náměstí. Povídali jsme si se Šárkou.

Proč název Cafe – bistro na dobré cestě?
Když jsme s naším záměrem začínali, říkali jsme, že jsme na dobré cestě. (úsměv) Svou roli také hraje poloha, kdy jsme na místě, kde začíná hlavní shon lidí – kolem nás prochází turisté na zámek. Takže… jsme na dobré cestě!

Umístění je vskutku ideální… Co zde bylo dříve?
Bufet. Moc se nám ten prostor líbil, proto jsme oslovili majitele domu, zda by nám ho pronajali. Otevřeli jsme před rokem…

Kavárna na mě dýchá osobitou atmosférou…
Což nás těší. Chtěli jsme něco svého, něco krapet jiného… Udělali jsme si to tu podle našeho vkusu. Vždycky jsem například milovala kytky, proto nemohou chybět ani tady. Cílem také byly prosvětlené, provzdušněné a příjemné prostory. Snažíme se být originální, proto řešíme i drobnosti, jako jsou hrnečky, tácky a tak dále. Od dodavatelů bychom dostali klasické komerční nádobí, ale to jsme nechtěli. U nás je každý hrneček jiný. Zároveň kavárnu ladíme dle ročních období. Mimochodem někdy nám lidé říkají, že se u nás cítí jak v kavárně někde v Itálii nebo Chorvatsku. Jen to moře tady chybí. (úsměv) Někdy se stane, a dělají to především Japonci, že se u nás lidé jen fotí, aniž by si něco dali. Dělali jsme si už legraci, že kdybychom vybírali deset korun za fotku, byli bychom bohatí. 

Když vás poslouchám, je mi jasné, že je pro vás kavárna srdcovkou. Mám pravdu?
Máte. Je to něco, čím žijeme… A myslím, že to je jeden z důvodů, proč se k nám lidé vrací.

Na první pohled mě zaujaly vystavené dorty, které si vyloženě říkají o ochutnání. Jaké dobroty z vaší nabídky mají lidé nejraději?
Dorty jsou skutečně velmi oblíbené. Péče nám je paní z Českých Budějovic a u zákazníků mají obří úspěch. Nejlépe třeba v kombinaci se silnou sicilskou kávou. Dovolím si říct, že jsou někteří lidé z dortů až unešení. Kolikrát nám řekli, že lepší nejedli. To nás samozřejmě těší. Největším hitem je čokokaramel s meruňkou. Doporučit také musíme Red Velvet. Kromě toho tady máme různé zákusky, ovocné skleničky a tak dále. A kdo sladkému neholduje, může si dát třeba hermelín.

Hodně si zakládáte na prezentaci na sociálních sítích… Má to efekt?
Určitě má. Věnujeme energii Instagramu i Facebooku. Dost u nás také fungují reference, které si lidé předají mezi sebou. Přijíždějí k nám lidé z Ostravy, Olomouce a dalších dálek na základě toho, že o nás slyšeli od svých známých. Víte, oni možná oceňují i to, že si se vším hrajeme. Pro nás to není sériovka. I když tu máme hodně lidí, chceme, aby byl výsledný produkt co nejlepší. Zákazník si něco zaplatil, proto by měl dostat maximální kvalitu. Opravdu získáváme dobré renomé, což nám dělá radost.

Místní k vám také chodí?
Spíše na podzim, kdy polevuje turismus. Ale chodí, především pak na dorty. Kolikrát si je kupují i domů. Musím zdůraznit, že nemáme nijak přemrštěné ceny. Už jsme slyšeli, že bychom s nimi mohli jít nahoru, ale o to nestojíme. Chceme být přístupní všem, nejen cílit na turismus. K místním lidem máme vazbu, ostatně sami zde bydlíme.

Když se k vám chystám cíleně, není lepší si místo předem zarezervovat?
Někdy tady máme opravdu nátřesk, proto rezervaci doporučujeme především skupinkám.

A kdy otevíráte?
Oficiálně v 10.30 hodin, ale většinou už obsluhujeme v 9.30 hodin.

Určitě přemýšlíte, čím dalším nabídku rozšířit. Na co se můžeme těšit?
Momentálně přemýšlíme nad polévkou. Nápadů je ale více, jsme sami zvědaví, jak se to bude vyvíjet dál. (úsměv)

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Café – bistro, Hluboká nad Vltavou, rozhovor, kavárna, bistro, káva, dort, polévka, meruňka, Facebook, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moc dobré dortíky a silná sicilská káva. Café – bistro na dobré cestě v Hluboké nad Vltavou si lidé okamžitě zamilovali  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.