Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budějce v létě dají na opravy škol desítky milionů korun

České Budějovice investují do oprav škol o letních prázdninách desítky milionů korun. Očekávají, že půjde o podobnou částku jako v minulých letech. Například loni do rekonstrukcí škol, které město zřizuje, šlo o prázdninách více než 100 milionů korun.

„Mezi největší letošní akce patří opravy střech. Na základní škole Dukelská se nyní realizují práce za téměř 11 milionů korun, které zahrnují kompletní výměnu střešní krytiny, dřevěných částí krovů a oplechování. V základní škole Matice školské se střešní prostory mění na odborné učebny se zázemím za 9,3 milionu korun a další obnova střechy za 2,1 milionu korun se týká základní školy a základní umělecké školy Bezdrevská, a to konkrétně pavilonu prvního stupně,“ řekl náměstek českobudějovického primátora Viktor Vojtko.

Přesnou částku, kterou město na rekonstrukce přes léto vynaloží, bude znát na podzim. „Bude to v momentě, kdy obdržíme všechny faktury. Do předpokládané částky totiž mohou promluvit různé faktory jako například vícepráce,“ uvedla mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová.

V Českých Budějovicích město zřizuje 16 základních škol. Chodí do nich více než 9 tisíc dětí. Letos v září by do prvních tříd mělo nastoupit 999 žáků.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, správa, stavby, České Budějovice, oprava, základní škola, Viktor Vojtko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce v létě dají na opravy škol desítky milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.