Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

VIDEO: Letečtí záchranáři cvičili na teplárenském komíně

Zajistit, vyprostit z ochozu komína a v podvěsu dopravit na nejbližší místo vhodné k přistání. Tak probíhalo cvičení záchranářů, hasičů a armády. Z celého dne natočili video, na kterém se můžete podívat, jak zásah vypadal.

Záchranáři v týdnu procvičovali záchranu osob z míst, která jsou přístupná jen ze vzduchu. „V podvěsu v roli záchranáře, ale také v roli zachraňujícího se vystřídali všichni účastníci cvičení. Zachraňovaného vždy příslušný záchranář zajistil, vyprostil z ochozu komína a v podvěsu byl dopraven na nejbližší plochu vhodnou k přistání,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Cvičení probíhalo na teplárenském komíně v Novém Vrátě. Účastnili se ho hasiči společně s Armádou České republiky, která na jihu Čech zajišťuje leteckou záchrannou službu, a zdravotníci.

Kromě středečního výcviku na komínu letos letečtí záchranáři absolvovali také výcviky na obtížně přístupných skalních útvarech. „Reálné záchranné akce se ročně pohybují v počtu jednotek procent a jde především o záchranu osob jak zraněných při různých volnočasových aktivitách, tak například osob pracujících ve výškách, které jsou postiženi náhlou zdravotní indispozicí," dodala Matějů.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Milan Pacík, hzsjck.cz

Štítky hasiči, zásah, cvičení, video, komín, Armáda České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Letečtí záchranáři cvičili na teplárenském komíně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.