Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Budějce rozšiřují nabídku třídění odpadu od prahu domů

České Budějovice rozšiřují projekt třídění odpadů od prahu domů. Loni tuto službu, kdy poskytují popelnice na separovaný odpad k jednotlivým domům, město zavedlo ve čtvrti Mladé. Nyní mají stejnou nabídku obyvatelé části Třebotovice a Kaliště.

„Počítáme, že na podzim stejnou službu zavedeme i v Nových Hodějovicích. Chtěli bychom to rozšířit i do dalších částí, ale zatím to není přesně naplánované," řekl náměstek primátora Ivo Moravec. Dodal, že město dosud tuto možnost nabízí v kompaktně uzavřených částech.

„Nevíme, jak by to dopadlo ve čtvrtích, kde se hranice překrývají. Pak by mohlo dojít k situaci, že jeden člověk by tuto službu mohl využívat, ale jeho soused třeba ne. Proto zvažujeme jak postupovat dál," řekl náměstek.

Dodal, že od zavedení projektu se v Mladém množství odděleně shromážděných odpadů zvýšilo na 18,6 kilogramu papíru a 12,3 kilogramu plastu v přepočtu na jednoho obyvatele. "Teď je v Mladém výrazně méně kontejnerů na papír a plasty, a snížila se tím pádem i frekvence svozu, ale také výskyt černých skládek," uvedl Moravec.

České Budějovice za rok svezou více než 15 tisíc tun směsného komunálního odpadu. Tříděného odpadu se za rok ve městě nashromáždí více než 11 tisíc tun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky odpady, třídění, České Budějovice, třídění odpadu, Ivo Moravec, Třebotovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce rozšiřují nabídku třídění odpadu od prahu domů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.