Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Motor má 22 nakažených, hygienici apelují na ohleduplné chování Jihočechů

Pět členů managementu hokejového klubu Madeta Motor České Budějovice má koronavirus. Potvrdily to výsledky testů na covid-19. Nováček nejvyšší hokejové soutěže má celkem 22 nemocných, jelikož koronavirus se už v minulých dnech potvrdil u 17 hráčů. Novináře o tom informovala ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Hokejisté Českých Budějovic trénovali od pátku ve zvláštním režimu, když se covid-19 potvrdil u jednoho hráče. V úterý ale hygienici informovali o dalších 16 nakažených a tým musel přípravu na novou sezonu přerušit úplně.

České Budějovice kvůli stejnému problému přerušily přípravu již 24. července, kdy měl pozitivní test na covid-19 také jeden z členů mužstva. Tým byl následně dva týdny v karanténě.

Momentálně zůstává v Jihočeském kraji 203 pacientů s koronavirem. „Před dvěma měsíci jsme měli v Jihočeském kraji posledních sedm aktivních případů onemocnění a po týdny prakticky nulové výskyty. Dnes je to více než dvě stě aktivních případů a denní přírůstky se přibližují k třicítce. I když odhlédnu od desítek případů zahraničních pracovníků, kteří jsou pozitivně testováni při vstupu do České republiky, nemůžeme být se současným trendem spokojeni už jen proto, že začne školní rok a čekají nás podzimní chřipky. Vždy jsem velice oceňovala odpovědné a ohleduplné chování Jihočechů při nástupu pandemie a cítím povinnost je o totéž požádat i nyní,“ řekla Kotrbová.

Autoři | Foto

Štítky Sport, hokej, koronavirus, extraliga, České Budějovice, COVID-19, Madeta Motor České Budějovice, Kvetoslava Kotrbová, Krajská hygienická stanice, Jihočeský kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor má 22 nakažených, hygienici apelují na ohleduplné chování Jihočechů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.