Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Mateřská škola VŠTE se zazelená, vyroste u ní přírodní zahrada

Na půl milionu korun vyjde proměna 595 m2 pozemku v přírodní zahradu, která rozšíří současnou venkovní plochu Mateřské školy Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích (VŠTE). Projekt nazvaný V přírodě jsem v pohodě!, začne v září a potrvá do prosince 2021. Finančně se na něm bude podílet i Státní fond životního prostředí.

„Dojde k úpravě a rozšíření dětského hřiště, aby splňovalo nároky na environmentální výuku, umožnilo prohloubit vztah dětí k přírodě a životnímu prostředí,“ vysvětluje Jaroslava Petráchová, ředitelka školky.

V nové zahradě se proto vysadí několik druhů dřevin, keřů, okrasných rostlin a bylinek. Vyroste v ní i vrbové tee-pee a tunel z vrbového proutí. Přibýt by mělo i malé mělké jezírko. Současná zahrada má rozlohu 1996 m2 .

„Koncipujeme ji tak, aby umožnila celoroční pohyb dětí, pozorování rostlin, drobných živočichů a hmyzu. Tedy, aby jim zpestřila pobyt na čerstvém vzduchu a motivovala je k němu,“ dodává Jaromír Vrbka, kvestor VŠTE, která je zřizovatelem školky. Děti se zároveň budou pod dohledem pedagogů na údržbě zahrady také podílet. 

Mateřská škola VŠTE zahájila provoz v kampusu vysoké školy na Okružní v září 2014 a může ji navštěvovat až 56 dětí nejen zaměstnanců a studentů, ale i dalších zájemců. Pár posledních volných míst je ještě k dispozici. Školka patří mezi „technické“ a klade proto důraz na polytechnickou výchovu předškoláků.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky mateřská škola, VŠTE, zeleň, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích, Státní fond životního prostředí, zahrada, České Budějovice, přírodní zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mateřská škola VŠTE se zazelená, vyroste u ní přírodní zahrada  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.