Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Česko zasáhnou silné bouřky. Meteorologové vydali výstrahu

Česko zasáhnou silné bouřky s přívalovým deštěm, kroupami a silným větrem. Meteorologové varovali před rychlým rozvodněním malých toků, zatopením podchodů, podjezdů a sklepů a podemletím a zaplavením komunikací. Výstrahu dnes zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

„V pátek později odpoledne a večer se začnou vyskytovat místy bouřky, ojediněle silné, doprovázené přívalovými srážkami s kroupami a nárazy větru kolem 20 m/s. Při postupu k severovýchodu budou bouřky postupně přecházet do trvalého deště," uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí pro dnešek od 16:00 do půlnoci ve východní části jižních a středních Čech a na Vysočině, v Pardubickém a Královéhradeckém kraji. 

Silné bouřky, supercely a přívalové deště

Na neděli může být podle meteorologů vydána další výstraha před velmi silnými bouřkami. V Jihočeském kraji by platila pro Prachatice a Vodňany od 12 do 23 hodin. „Pravděpodobná je i tvorba supercel, doprovázených přívalovými srážkami s úhrny kolem 50 mm, velkými kroupami a nárazy větru 70 až 110 kilometrů za hodinu," uvedl zatím ČHMÚ s tím, že předpověď počasí bude upřesňovat.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Český hydrometeorologický ústav, počasí, výstraha, předpověď, Česko, bouřka, Středočeský kraj, Kraj Vysočina, Pardubický kraj, Královéhradecký kraj, Jihočeský kraj, Prachatice, Vodňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česko zasáhnou silné bouřky. Meteorologové vydali výstrahu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.