Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obchvat Strážkovic bude hotový v listopadu 2022, jeho stavba bude stát 116 milionů korun

Příští rok v lednu začne stavba obchvatu Strážkovic. Ten by měl umožnit zejména rychlejší spojení na trase mezi Českými Budějovicemi, Trhovými Sviny a Novými Hrady. Rada kraje na svém zasedání schválila dodavatele stavby. Na základě výběrového řízení se jí stala společnost Eurovia CS, která silnici kolem obce na Českobudějovicku vybuduje za 116 milionů korun.

Obchvat by měl také zlepšit i životní úrovně obyvatel Strážkovic. „Stavba bude zahájena v lednu příštího roku. Vozovku o délce 2,127 kilometru tvoří dva jízdní pruhy, které budou rozšířeny o stoupací pruh o délce 700 metrů,“ popsal krajský radní pro investice Antonín Krák.

Financování obchvatu pokryjí částkou 60,5 milionu dotace a kraj zaplatí 54 milionů. O tom, kdo uhradí zbylých 1,5 milionu korun, jedná kraj se Strážkovicemi.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Radek Šíma

Štítky obchvat, Strážkovice, Českobudějovicko, Eurovia CS, České Budějovice, okres České Budějovice, Nové Hrady, Antonín Krák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchvat Strážkovic bude hotový v listopadu 2022, jeho stavba bude stát 116 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.