Kuřecí maso z Polska obsahovalo salmonelu. Inspekce nařídila jeho stažení z pultů

Autoři | Foto SZPI

Zažívacími problémy může skončit konzumace kuřecích kuliček, před kterými varují inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Laboratorní rozbor v nich odhalil přítomnost bakterií salmonely.

Konkrétně jde o výrobek pojmenovaný Kuřecí kuličky na jižanský způsob Southem Fried Chicken Popsters, které jsou určeny k dopečení. Inspekce označila za závadné balení s číslem šarže 13620 s datem datum minimální trvanlivosti do 15.5.2021.

Inspektoři vzorek odebrali v maloobchodní provozovně Iceland Czech v Praze. „Dle průvodní dokumentace je dodavatelem potraviny do ČR společnost Iceland International Limited HSBC. Prodejce závadnou šarži na základě výzvy již stáhnul z tržní sítě," okomentoval případ mluvčí inspekce Pavel Kopřiva.

„Inspekce důrazně doporučuje všem spotřebitelům, kteří mají předmětnou šarži potraviny doma, aby ji nekonzumovali. Aktuálně jsme výrobek vložili do evropského systému rychlého varování pro potraviny (RASFF) notifikaci o zjištění uvedené nevyhovující šarže potraviny," uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Chceš nám něco sdělit?Napiš nám

Napiš do redakce

Pošli nám tip na článek, reakci na daný článek nebo jakoukoliv zpětnou vazbu.

* Soubor není povinné přikládat.
Napište první písmeno abecedy.

Štítky salmonela, kuřecí maso, kuličky, Polsko, jídlo, Státní potravinářská inspekce, HSBC Holdings, Iceland Czech a.s., Česko, Island, Praha, Systém rychlého varování pro potraviny a krmiva, salmonelóza

Komentáře

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.