Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Polský kamion převážel 18 tun komunálního odpadu do Česka. Neměl k tomu povolení

Použité plastové a skleněné obaly, textil, obuv nebo plesnivějící zbytky potravin. To všechno zachytili celníci na začátku týdne v kamionu, který převážel osmnáct tun komunálního odpadu. Místo do Německa s ním ale zamířil do Česka. Bohužel bez povolení.

Celníci zastavili kamion v obci Strážné na jihu Čech. Zjistili, že řidič přepravuje do republiky náklad osmnácti tun komunálního odpadu bez příslušných povolení a dokladů. Celá přeprava měla být totiž realizována jen na území Německa.

„Řidič nedokázal dostatečně zdůvodnit to, proč náklad dovezl na české území. Na základě těchto zjištění příslušníci hlídky pojali podezření, že se jedná o nedovolenou přeshraniční přepravu odpadů. To po prohlídce nákladu a předložených dokladů jednoznačně potvrdili i přivolaní pracovníci České inspekce životního prostředí,“ uvedl tiskový mluvčí Celního úřadu pro Jihočeský kraj Emanuel Briecha.

Celníci na základě všech zjištěných skutečností nařídili odstavení vozidla. Ministerstvo životního prostředí teď bude muset rozhodnout, jak bude s odpadem naloženo.

„Od počátku roku pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj zkontrolovali 146 nákladních vozidel s nákladem odpadu a odhalili 15 případů podezření z porušení předpisů přeshraniční přepravy odpadů,“ přiblížil mluvčí. Za porušení platných předpisů hrozí pokuta až 50 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa pro Jihočeský kraj

Štítky krimi, odpad, celníci, Česko, komunální odpad, Německo, Jihočeský kraj, Česká inspekce životního prostředí, Ministerstvo životního prostředí České republiky, Strážné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polský kamion převážel 18 tun komunálního odpadu do Česka. Neměl k tomu povolení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.