Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Budvar nechal požehnat zvláštní várku světlého ležáku. Výtěžek z prodeje půjde na charitu

Už počtvrté požehnal biskup Vlastimil Kročil zvláštní várce světlého ležáku. Ten se bude ve speciálně balených lahvích prodávat na adventních trzích. Výtěžek z prodeje už tradičně poputuje Diecézní charitě České Budějovice.

Přesně 600 hektolitrů speciálního světlého ležáku uvařil Budvar podle receptury Original Budweiser Budvar. „Speciální je ležák právě tím požehnáním. Jinak jde o tradiční recepturu,“ uvedl hlavní sládek Budějovického Budvaru Adam Brož.

Žehnání probíhá v Budějovickém Budvaru už čtvrtým rokem. „Po čtyřech letech už opravdu můžeme mluvit o tradici, a to je skvělé. Na začátku to bylo nadšení všech, kteří chtěli zdůraznit, že uvařit pivo není snadné a musí se hodně věcí podařit. Pivovarský pozdrav „Dej bůh štěstí“ je zcela na místě, a každé dobré pivo je vařeno pro dobrou věc a požehnaná várka zvláště,“ dodává sládek.

Ležák se bude i letos prodávat před Vánoci na adventních trzích a výtěžek z prodeje půjde Diecézní charitě České Budějovice. „Jsem rád, že můžeme i letos v předvánočním čase přispět na dobrou věc, podpořit charitativní projekty v našem jihočeském regionu a vracet něco z našeho úspěchu zpět do kraje a města, odkud jsme,“ řekl ředitel národního pivovaru Petr Dvořák.

Várce již tradičně požehnal českobudějovický biskup Vlastimil Kročil. „Tento úspěch se skvěle rozvíjí a my díky němu můžeme společně s magistrátem vytvářet tradici, díky které mohou pokračovat aktivity diecézní charity, která pomáhá lidem, kteří to nejvíce potřebují,“ dodal.

Várku před Vánoci dobrovolníci z řad zaměstnanců pivovaru ručně balí do speciálních lahví. Přes 100 kusů bude i letos doručeno do Vatikánu jako dar Papežovi.

Ohodnoť článek

Foto Jiří Krčmář

Štítky žehnání piva, Budějovický Budvar, biskup, charita, Vlastimil Kročil, České Budějovice, Vánoce, Petr Dvořák, Vatikán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar nechal požehnat zvláštní várku světlého ležáku. Výtěžek z prodeje půjde na charitu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.