Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Konflikt mezi ostrahou nákupního centra a zákazníkem odstartovala nenasazená rouška

Konfliktem, který teď řeší policie, skončilo řešení banálního problému v obchodním centru Mercury. Nakupujícího muže nejprve prodavačka v jednom z ochodů a posléze ostraha upozornily, že musí mít nasazenou roušku. Na to muž reagoval nejprve slovním útokem. Později fyzicky napadl členy ostrahy.

K incidentu, který částečně zachytil jeden z kolemjdoucích, došlo ve středu v pozdních odpoledních hodinách. Ostraha obchodního centra byla jedním z prodejců upozorněna na zákazníka bez roušky a požádána o vyřešení situace.

„Zaměstnanci ostrahy daného zákazníka slušně požádali o nasazení roušky. Ten opakovanou žádost odmítl a zaměstnance ostrahy nejprve slovně a následně i fyzicky napadl. Vzhledem k této agresi jsme samozřejmě kontaktovali Policii České republiky, která dorazila na místo a situaci s daným zákazníkem řešila. I přes naše výzvy se zákazník bez roušky do obchodního centra opakovaně vracel,“ potvrdila redakci Drbny ředitelka obchodního centra Nina Vališová.

Celý incident nyní šetří policie, která dostala kompletní záznam z kamer bezpečnostní služby. „Případ nyní prověřujeme pro podezření z přestupku,“ sdělil mluvčí policie Jiří Matzner. Podle něho při konfliktu došlo také k poškození záznamového zařízení, které měl na sobě člen ostrahy.

Podle vedení nákupního centra není neobvyklé, že do budovy vchází lidé bez roušek. „V drtivé většině případů jde ale o pouhé opomenutí ze strany zákazníků, kteří si roušku ihned po požádání nasadí,“ doplnila Vališová.

Záznam konfliktu


Autor: Facebook.com/Marcel Daniel

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook.com/Marcel Daniel

Štítky České Budějovice, konflikt, ostraha, rouška, opatření, koronavirus, Policie ČR, Mercury, obchodní centrum, policie, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matys Matysovicz

KDYBY NA MĚ SÁHL taková troska z ochranky tak skončí na vozíku... už jsem takhle poslal jednoho na nemocenskou ...fakt idioti ti blbci ve vestičkách

Pátek, 9. října 2020, 08:11Odpovědět

Zipe Pezi

Jaký krám, takový kmán. Výstižné. Majitel celého toho šíleného pro veřejnou dopravu téměř nepoužitelného škatuloidu (nelze jej téměř využít pro krajský IDS) není ve vztahu k Jihočechům o mnoho vstřícnější, nežli ukazovaní dva černí troubové. Nemluvě o přezíravém přístupu úředníků, kteří protlačili stavbu této veřejné dopravě odporující boudy se špatnou statikou (optejte se Pana Majitele kolik se může nahoře současně pohybovat autobusů). Zřejmě peníze na účtech zase jednou zvítězily na logikou.

Pondělí, 21. září 2020, 15:57Odpovědět

Evinka Dubská

Viděla jsem v potravinách taky pokladní bez roušky,bylo to letos na jaře,co se řeší?ostraha musí vydělávat,ne?na rouškách je více bacilů!!!Je to neslušné od ostrahy před malou dcerou.Píše se tu,že si dítě udělal z plezíru?jste padlý na hlavu,co sem motáte blbosti?!V Praze v metru chytli důchodkyni bez roušky-musela zaplatit pokutu 4.5OO Kč,to je něco.Pan Marný zde má pravdu-zákon na to není.Co mám dělat já,když na mě dnes večer na ulici na mě plivnul nějaký blázen,asi feták,?Lidi koukali a nic neudělali,mám mobil rozbitý,a pomoc nikde,poradila jsem si sama-výsledek radši psát nebudu.

Neděle, 20. září 2020, 00:01Odpovědět

Tomáš Marný

Myslím, že to není první případ napadení ze strany ostrahy OC Mercury ... v minulosti došlo k napadení dvou mužů a případ byl předán PČR takže věrohodnost tohoto článku je nulová . Nehledě na fakt, že domáhání se nošení roušek není právně ukotveno je to jen doporučení , jakékoliv domáhání je omezování osobní svobody. Budějcké Mercury má dost fašistické praktiky a moc bych si přál, ale dobře vím ,že u přání jen zůstanu aby lidé bojkotovali tohle OC. Nebuďme jen kritický já Smekám před lidmi a obzvláště před Ženami co se zastali a bránili Otce před tím Gestapem opravdu mě to zahřálo u srdce, protože bez nich by pán bůhví jak dopad...ani pláč dcerky pro ty dvě individua neznamenal stop v ataku. Kam jsme to dopracovali.

Sobota, 19. září 2020, 17:06Odpovědět

Martin Vyhlídal

Takhle se chová deb.l a říká si otec od rodiny kterému nic neříká opatření ani zodpovědnost, i to dítě udělal zplezíru. Jak se říká jaký otec taková dcera.

Sobota, 19. září 2020, 06:40Odpovědět

Pavlína V

Lidi prostě pořád nechápou, že ta prodavačka má také celý den roušku a také by si jí ráda sundala a nemůže. Tak sakra do p.. ohledy trochu ne? To Vás fakt zabije nasadit si na pár minut kus hadru na ksicht?

Pátek, 18. září 2020, 21:21Odpovědět

VIDEO: Konflikt mezi ostrahou nákupního centra a zákazníkem odstartovala nenasazená rouška  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.