Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Budějovicko ladí turistickou nabídku se zájmy místních lidí

PR článek

Každý, kdo uvažuje o podzimní dovolené v tuzemsku, nebo chce strávit třeba jen příjemný rodinný víkend v tomto na počasí dosti nestálém období, by měl zamířit na Budějovicko. Oblast mezi Českými Budějovicemi, Hlubokou nad Vltavou a Týnem nad Vltavou nabízí sportovní a relaxační aktivity, oblíbené historické památky, krásnou přírodu i skvělou lokální gastronomii. Hosté mohou navíc využít výrazné slevy na ubytování a zážitky díky podpoře Jihočeského kraje.

Přírodní lezecká stěna nad řekou Ferrata Hluboká zhruba šest kilometrů od Hluboké nad Vltavou, koupací mola na Vltavě a Malši, pravidelné lodní linky centrem Budějovic a do Purkarce nebo nově zrekonstruovaný Wortnerův dům Alšovy jihočeské galerie, to jsou jen některé novinky, které letos lákají návštěvníky na Budějovicko. Díky slevovým voucherům si zde letní dovolenou hojně a levněji užívali turisté z celé České republiky i sami Jihočeši. A mohou i nadále.

Slevy na ubytování a různé aktivity lze využívat až do konce listopafu. Vouchery na slevy si pak každý může zajistit prostřednictvím unikátního webu JCCR: www.podzim.jiznicechy.cz.

Turistická oblast Budějovicko se rozkládá na území 650 kmmezi Českými Budějovicemi, Hlubokou nad Vltavou, Lišovem a Týnem nad Vltavou. Oblast protíná řeka Vltava. Návštěvník zde nalezne historické městské útvary, moderní infrastruktury, rovinaté cyklostezky, staleté rybniční kaskády, lesní obory i skalní soutěsky. Mezi nejvýznamnější turistické cíle oblasti patří centrum města České Budějovice, Státní zámek Hluboká, Jihočeská zoologická zahrada Hluboká nad Vltavou, zámek Mitrowicz a návštěvnické centrum Budějovického Budvaru. Celá oblast je propojená sítí cyklotras, které návštěvníky zavedou do klidných částí regionu za poznáním místních zajímavostí. Pestrou nabídku sportovních aktivit či adrenalinových zážitků doplňuje splavnost řeky Vltavy.

Slevy, na jejichž kompenzaci vyčlenil Jihočeský kraj pro jejich poskytovatele bezmála 40 milionů v rámci podpory turistického ruchu v regionu, dosud využilo téměř 15 tisíc návštěvníků, v hojné míře i Jihočeši. „Ukázalo se, že cílená orientace na domácí klientelu pomohla významně minimalizovat ztráty z vypnutí ekonomiky poskytovatelům nejen turistických, ale i dalších služeb důležitých pro místní obyvatele. Hodně lidí také znovu zjistilo, že to, za čím k nám jezdí turisté z celého světa, mají doma za humny. A mnozí byli překvapeni,“ konstatovala hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská.

Právě Budějovicko je turistickou oblastí, která klade maximální důraz na to, aby nově vznikající služby a atraktivity byly budovány vyváženě a byly stejně přitažlivé jak pro turisty, tak i pro místní obyvatele, kterým navíc přinášejí přidanou hodnotu v podobě přílivu finančních prostředků do regionu. O kvalitě práce zdejší destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko nejlépe svědčí letošní hodnocení recertifikační komise, která Budějovicku udělila maximální možný počet 100 bodů, což se zatím nepovedlo žádné destinační společnosti v historii jejich činnosti.

Destinační management Budějovicka stojí také za pilotní analýzou potenciálu projektových záměrů pro oblast cestovního ruchu, která se stane součástí dokončované Koncepce rozvoje cestovního ruchu Jihočeského kraje pro období 2021–2030. Jejím cílem je určit pro příštích deset let hlavní investiční priority v oblasti turismu. „Pro efektivní směřování investic je klíčová precizní znalost možností, potřeb, životaschopnosti a udržitelnosti, tedy silných a slabých stránek již existujících či budoucích projektových záměrů. Na jejich posuzování se proto podílí pracovní skupina sestavená ze zástupců kraje a dotčených měst v oblasti, ekonomů a expertů na cestovní ruch. Tato analýza by nám měla nejen ukázat, jak jižní Čechy zatraktivnit, ale také nám pomoci při vyhledávání těch, kteří nám s tím můžou pomoci. Tedy investorů disponujících vhodnými záměry a projekty nebo ochotných se do nových projektů zapojit,“ zdůraznil předseda destinační společnosti Českobudějovicko-Hlubocko David Šťastný.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Českobudějovice, Hlubocko, turistický ruch, turismus, Jihočeský kraj, Zámek Hluboká, České Budějovice, Týn nad Vltavou, Vltava, cestovní ruch, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou, Česko, Malše, Ivana Stráská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějovicko ladí turistickou nabídku se zájmy místních lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.