Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Foukat má od soboty do nedělního rána

Českou republiku zasáhne o víkendu silný vítr. Foukat má od soboty až do nedělního rána a může dosahovat až sedmdesáti kilometrů za hodinu. Zasáhnout má celou republiku kromě západních Čech a Prahy.

Výstraha, kterou Český hydrometeorologický ústav vydal, platí dnešní půlnoci až do nedělního rána. Vítr by měl zasáhnout Milevsko, Tábor, Soběslav, Jindřichův Hradec a Třeboň. Meteorologové očekávají vítr s nárazy o rychlosti 70 až 90 kilometrů za hodinu.

Vítr může poškodit stromy a způsobit škody na budovách. Může také dojít k přerušení elektrického vedení a komplikacím v dopravě. „Doporučuje se zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně uložené předměty, zabezpečit skleníky a podobně. Lidé by měli dbát zvýšené opatrnosti při pohybu venku a při řízení vozidel. Na horách omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií,“ dodali meteorologové.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky meteorologové, počasí, výstraha, vítr, Česko, Praha, Západní Čechy, Český hydrometeorologický ústav, Tábor, Jindřichův Hradec, Třeboň, Soběslav, Milevsko, vichřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Foukat má od soboty do nedělního rána  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.