Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Jihočeský kraj změnil slevy na dovolené, stačí přijet na dvě noci

Jihočeský kraj upravil a prodloužil systém slev, jímž přispívá rodinám na ubytování při dovolené v jižních Čechách a dává slevy do zoo i muzeí. V podzimní verzi programu lze vouchery objednávat od 9. října a slevy čerpat až do konce listopadu. Nově stačí, když návštěvník stráví v kraji místo tří nocí jen dvě. Kraj tak chce podpořit cestovní ruch, jejž zasáhla pandemie koronaviru.

Slevu 30 procent z ceny ubytování, nejvýše však 300 korun na člověka a noc, mohou získat dvou- až šestičlenné rodiny, z nichž nejméně jeden je starší 18 let. Kraj spustil program v červnu na léto, zatím je vyčerpáno téměř 12 z 39 milionů korun. Dosud poukazy využilo 12 tiíc lidí, zapojilo se přes 300 hotelů. Program slev přispěl na zhruba 40 tisíc přenocování. Poukaz lze využít až na sedm nocí.

Podzimní verzi slev schválili krajští zastupitelé. Princip zůstává v podstatě stejný. Stejná je i výše podpory. Zkracuje se ale minimální počet nocí, které zde musí hosté strávit, aby slevu na ubytování získali. Ze tří na dvě. To umožní návštěvníkům regionu čerpat slevy už při klasickém víkendovém pobytu.

Zastupitelé zároveň navýšili oproti prázdninám kompenzační limit, který může hotel a penzion získat, o 70 tisíc na 220 tisíc korun.

Součástí projektu jsou padesátiprocentní slevy do kulturních organizací, jež spadají pod kraj, jako jsou zoo v Hluboké nad Vltavou, Jihočeské muzeum i Alšova jihočeská galerie. Slevy až 70 procent získají lidé u soukromých provozovatelů kulturních a zábavních aktivit.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky turistika, rekreace, podpora, koronavirus, Jihočeský kraj, pandemie covidu-19, Alšova jihočeská galerie v Hluboké nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj změnil slevy na dovolené, stačí přijet na dvě noci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.