Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nechceme škrtit investice, říká primátor Svoboda. Město uvažuje o zapojení rezerv a zvýšení úvěru

Úprava rozpočtu. To byl jeden z bodů, kterým se dnes zabývali českobudějovičtí zastupitelé na svém čtrnáctém zasedání. Úpravu příjmů a výdajů nakonec odsouhlasili. Radnice neplánuje škrtat investice, zvažuje ale, že zapojí fond rezerv a zvýší úvěr. Ze sdílených daní přijde letos město asi o 419 milionů.

„Nechceme škrtit investice, spíš hledáme zdroje, jak pokrýt potřeby, abychom mohli investovat v předpokládaném rozsahu. Nebudou se nakupovat auta, některá další zařízení, ale investice typu opravy komunikací poběží dál. Uvažujeme o zapojení fondu rezerv, případně i o zvýšení nějakého úvěru. Město je z hlediska úvěrů v dobré kondici, můžeme si dovolit poměrně masivní úvěrování, ale nechceme to přehánět," řekl primátor města Jiří Svoboda.

Město letos mohlo do příjmů připočíst 1,9 milionu korun z nové smlouvy s Budějovickým Budvarem ohledně Budvar arény, 6,49 milionu korun za prodej akcií letiště a kompenzační bonus od státu, který má zmírnit dopad nižších daňových příjmů obci kvůli koronaviru.

Původní rozpočet města počítal s příjmy 2,35 miliardy korun a výdaji 2,62 miliardy korun. Radnice před koronavirovou pandemií předpokládala, že z daní získá za rok 2020 téměř 1,9 miliardy korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky rozpočet, město, České Budějovice, investice, úvěr, Jiří Svoboda, Budějovický Budvar, Budvar aréna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechceme škrtit investice, říká primátor Svoboda. Město uvažuje o zapojení rezerv a zvýšení úvěru  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.