Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Moderní domov seniorů Senior House Eden v Prachaticích rozšiřuje své kapacity. Aktuálně tedy přijímá nové klienty pro nově vznikající lůžka

PR článek

Snaží se klientům vytvořit prostředí, které se co nejvíce přibližuje tradičnímu domovu. V prostředí, které je příjemné, zároveň moderní, ale především funkční, nabízí mnoho důležitých služeb a volnočasových aktivit. O kom je řeč? O domově pro seniory s názvem Senior House Eden, který funguje v klidné zóně na okraji Prachatic.

Otevřen byl v roce 2017 a těšil se takovému zájmu, že postupně musel navyšovat svou kapacitu. Z původních 12 lůžek se nyní dostává až na 88! Zájemci o přijetí do domova tak mají možnost se přihlásit.

„Máme hodně německé klientely, často se jedná o Němce českého původu. Neznamená to však, že bychom nebyli otevření zájemcům z České republiky. Naopak, jsme tady pro všechny. Naší cílovou skupinou jsou lidé trpící úbytkem kognitivních (poznávacích) funkcí, jako jsou paměť, intelekt a motivace,“ říká jednatel Miroslav Kocán.

Zdůrazňuje především profesionální tým, který se o Senior House Eden stará. „Personál je zodpovědný, je ke klientům maximálně vstřícný, snaží se je morálně podpořit, zabavit, přivést jen na hezké myšlenky. Nabízíme prvotřídní ošetřovatelskou a zdravotnickou péči, na kterou máme ze strany rodin klientů úžasné reference! K tomu si připočtěte velice pěkné domácí prostředí, rozměrově i vybavením nadstandartní pokoje a také výbornou kuchyň,“ vyjmenovává Miroslav Kocán.

Senior House Eden spolupracuje s praktickým lékařem, psychiatrem, neurologem, nutričním specialistou a dalšími specialisty. Ve svém týmu má na plný pracovní úvazek fyzioterapeutku a ergoterapeutku. Mezi klienty jsou velmi oblíbené canisterapie, kdy Senior House Eden navštěvuje aktivizační pracovnice se psem nebo třeba s papouškem… Samozřejmostí jsou i fakultativní služby, kdy domov zajišťuje mimo jiné také služby kadeřníka, manikúry, pedikúry  a osobního nakupování.

V domově se pořádají i různé výlety či společenské a kulturní akce. Jednou z nich je například velice známý Oktoberfest, který dokonale navozuje atmosféru legendární mnichovské události. Na místě jsou stejné produkty, výzdoba a nechybí ani kapela z Německa. Jak to na akcích v domově vypadá, se můžete podívat ve fotogalerii na webových stránkách, Facebooku či Instagramu.

Vedení Senior House Eden neustále investuje do rozvoje zařízení, snaží se co nejvíce vyšperkovat prostředí domova. Momentálně například plánuje výstavbu velké terasy pro cca 50 klientů, další venkovní terasa bude k dispozici u nízkopodlažné budovy pro 14 klientů a nepřehlédnutelná je rovněž střešní terasa o 120 m2 spojená s ergoterapeutickou místností, či malou zahradu, na které si klienti budou pěstovat ovoce a zeleninu.

Také Senior House Eden musel zareagovat na koronakrizi. Velký důraz je kladen na čistotu a hygienu, kdy se prostory neustále dezinfikují ozonem. Personál zároveň neustále udržuje kontakt s rodinnými příslušníky klientů, a to formou viedeohovorů, rovněž rodinám pravidelně posílají fotky a videa.

Jaké kroky musíte učinit, pokud máte o služby domova Senior House Eden zájem? „V první řadě navštivte naše internetové stránky www.sheden.eu, kde v sekci pro zájemce naleznete formuláře ke stažení. Je třeba vyplnit především žádost o poskytnutí sociální služby a lékařské vyjádření. Tyto dokumenty jsou neprodleně vyhodnoceny sociální pracovnicí a lékařkou domova. Po jejich vyhodnocení vás bude kontaktovat sociální pracovnice s návrhem osobní návštěvy v našem domově.  Sepíše se rodinná anamnéza a tak dále, přidělí se klíčový pracovník, který je klientovi mimo jiné průvodcem po celou dobu jeho adaptace v domově. Během této osobní návštěvy jsou zodpovězeny vzájemné doplňující otázky, jako například rozsah poskytovaných služeb a jejich cena, termín nástupu, návštěvy rodiny v zařízení a mimo něj a podobně. Jak jsem již zmínil, jsme domov pro klienty s úbytkem kognitivních funkcí (všechny druhy demence), to je zásadní kritérium, které je třeba splnit. Vzhledem k tomu, že díky rozšíření vznikají volné kapacity, je čekací doba velmi krátká,“ uzavírá Miroslav Kocán.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky domov seniorů, Senior House Eden, kapacita, domov, Senior house Eden s.r.o., Prachatice, rodina, terasa, Česko, Oktoberfest, koronavirová krize, Německo, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moderní domov seniorů Senior House Eden v Prachaticích rozšiřuje své kapacity. Aktuálně tedy přijímá nové klienty pro nově vznikající lůžka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.