Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Letecká záchranná služba se od nového roku vrací na letiště v Plané

Letecká záchranná služba se od nového roku vrací na heliport Letiště České Budějovice. Po čtyřech letech bude vrtulník Eurocopter EC 135 vzlétat do akcí z Plané.

Letecká záchranná služba se z Bechyně na heliport Letiště České Budějovice vrátí po čtyřech letech k 1. lednu 2021. Létat zde bude vrtulník Eurocopter EC 135 společnosti DSA, která tuto službu provozuje například v Liberci, Královehradeckém kraji či Ústí nad Labem. 

„V tomto týdnu už byl v areálu letiště zahájen výcvik záchranářů. Pro Letiště České Budějovice je návrat Kryštofa logickým a přirozeným sjednocením leteckých aktivit v jednom areálu nedaleko krajské nemocnice,“ uvedla mluvčí letiště Martina Vodičková.

Správu heliportu převzalo jihočeské letiště poté, co objekt v roce 2016 opustila letecká záchranná služba. „Naším úkolem bylo nyní po více jak třech letech připravit heliport na obnovení leteckého provozu, což se uskutečnilo pod náležitým a přísným dozorem Úřadu pro civilní letectví. Objekt, včetně leteckých technických zařízení, byl předán provozovateli plně připravený k poskytování služeb,“ uzavřela Vodičková. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Letiště České Budějovice

Štítky letecká záchranná služba, Letiště České Budějovice, letiště, Planá, Eurocopter EC 135, České Budějovice, Liberec, Ústí nad Labem, Úřad pro civilní letectví, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letecká záchranná služba se od nového roku vrací na letiště v Plané  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.