Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Splnil se mi sen, říká Dominik Kodras. Stal se novým kondičním trenérem hokejového nároďáku

Národní hokejový tým má od dnešního dne nového kondičního a silového trenéra. Ptáte se, co je na tom pro Budějčáky zajímavého? Na toto místo totiž nastupuje Dominik Kodras. Osobní trenér, kterému se svěřili třeba Milan Gulaš nebo Roman Will. Jak se kluk z Trhových Svinů na toto místo dostal? A jaký je pocit, splnit si životní sen? „Kdyby mi tohle někdo řekl před rokem, řeknu mu, že se musel zbláznit," směje se.

Dominiku, od dnešního dne jsi oficiálně silovým a kondičním trenérem národního hokejového týmu... To je velký úspěch.
Ani nevím, jak začít...je to pro mě zkrátka a jednoduše něco neuvěřitelného. Kdyby mi tohle někdo řekl před rokem, řeknu mu, že se musel zbláznit. Není to ovšem jen moje práce, ale zasloužil se o to celý STACA tým. Každý z členů na tom má svůj podíl! Znamená to pro nás to nejvyšší ocenění za práci, kterou odvádíme, ale také velkou zodpovědnost vůči klukům, kteří na srazy budou jezdit. Udělám vše, co budu moct, abych klukům alespoň malinko pomohl k lepším výkonům.

Jak se kluk z Trhových Svinů dostal na takovou pozici?
To je zajímavá otázka. (smích) Někdy to opravdu nebylo jednoduché, naopak. Ne vždycky jsem se setkával s pozitivním přijetím mojí práce, ale časem se mi díky výsledkům, které jsem produkoval, podařilo přesvědčit více a více lidí, že to, co dělám, je správná cesta.

Postupně se mi podařilo udělat úspěchy s lidmi, kteří mě doporučovali dále a tím se začalo šířit dobré jméno. A také pro mě byla stěžejní pracovní cesta do USA. Samozřejmě vím, že je přede mnou a před celým naším týmem spousta práce, ale jsem hrdý na to, co se nám povedlo. Štěstím bylo, že jsem na své cestě poznal ty správné lidi, kteří mi pomohli moji práci dostat k širší veřejnosti. Nyní už to není jen moje práce, ale NAŠE práce.

Co přesně budeš mít v týmu na starost?
S trenérem Filipem Pešánem jsme o tom mluvili zatím jen krátce, nynější situace je hodně hektická. Veškeré detaily budeme probírat až v neděli na srazu realizačního týmu.

Každopádně moje role bude jednoduchá. Co nejlépe kluky připravit na každý zápas, který nás na srazu bude čekat. Jak to bude vypadat, bude hodně individuální. Někdo bude potřebovat spíše rehabilitační program na bolístky z klubu, jiný naopak ocení více aktivačních drilů a cviků. Prostoru pro zlepšení výkonnosti bude minimum, ten vznikne až v kempu před mistrovstvím světa.

Budeš mít dostatek času na své dosavadní klienty?
Některé aktivity budu muset osekat a delegovat na ostatní členy týmu, to už je nyní jasná věc. Nebude to však problém, protože se na tým v čele s Kamilem Hajduškem můžu stoprocentně spolehnout. Rozhodně se ale nechci zbavovat kompetencí v přípravě našich profi sportovců, naopak, zde vznikne ještě více prostoru a času na práci.

Nerad odmítám lidi, ale den má bohužel jen 24 hodin, říká budějcký trenér Dominik Kodras

Na trénování "obyčejných lidí" už mu nezbývá čas. Spolu se svým týmem se plně věnuje profesionálním sportovcům. Pod rukama už mu prošla taková jména jako Jirka Novotný, Milan Gulaš, Tomáš Sivok nebo Roman Will. I když je budějčák Dominik Kodras...

Řekl bys, že sis splnil svůj sen?
Jednoznačně! Vždycky jsem, jako rozený fanoušek Sparty, říkal, že bych šel jenom tam, nebo do nároďáku. (smích) A povedlo se! Podle mě je to největší ocenění, které může trenér v České republice získat! Žiju si svůj sen, co je víc, než trénovat nejlepší sportovce v republice?

Jak se ti v aktuální době daří?
Samozřejmě je to náročné, ale nechci si stěžovat, má to tak každý. Před třemi měsíci jsme otevřeli privátní centrum pro osobní tréninky a přípravu sportovců, asi jsme si mohli vybrat i příhodnější chvíli. (smích)

Každopádně vzhledem k opatřením fungovat nemůžeme, takže jsem v každodenním kontaktu s profi sportovci, konzultujeme spoustu věcí a sestavujeme jim tréninky, většinou na doma. Čas také využíváme k další edukaci, tvorbě obsahu, materiálů a dalším užitečným věcem, snažíme se z toho vytřískat maximum.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Dominik Kodras, trenér, úspěch, hokej, národní tým, Roman Will, Milan Gulaš, USA, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Splnil se mi sen, říká Dominik Kodras. Stal se novým kondičním trenérem hokejového nároďáku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.