Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vánoční strom bude letos z Nemanic. Na náměstí se usadí v půlce listopadu

I přesto, že letošní adventní náměstí bude jiné než obvykle, o vánoční strom nepřijdeme. Na své tradiční místo se kavkazská jedle usadí v polovině listopadu. Městu ji věnoval soukromý majitel z Nemanic.

Letošní vánoční strom daroval městu soukromý vlastník z Nemanic. „Letošní jedle kavkazská je pravidelná, rovná a krásná. Měří 13 metrů a pracovníci Lesů a rybníků města ji na náměstí Přemysla Otakara II. přivezou v neděli 15. listopadu," řekl primátor Jiří Svoboda.

Kvůli aktuální situaci s koronavirem neproběhne na náměstí slavnostní rozsvícení. „Je to velmi navštěvovaná akce, kam chodí tisíce lidí, což by v této době nebylo možné, proto si tuto atrakci v zájmu zachování zdraví musíme odpustit," dodal primátor.

Vánoční strom bude po převezení na náměstí ozdoben a během několika dní ho město rozsvítí. Tento akt by lidé mohli sledovat online. Město totiž plánuje natočit video, na kterém bude rozsvícení vánočního stromu a vánoční přání primátora a českobudějovického biskupa. „Teď na tom pracujeme, takže konkrétní podobu vám neřeknu. Ale máme v plánu udělat nějaký klip, který pustíme na sociální sítě," uvedl v týdnu náměstek primátora Juraj Thoma

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vánoce, strom, náměstí, České Budějovice, vánoční stromek, Nemanice, primátor, Jiří Svoboda, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční strom bude letos z Nemanic. Na náměstí se usadí v půlce listopadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.