Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Díky nové cyklostezce se Černá lépe propojí s Frymburkem. Práce vyšly na 12 milionů

Cyklisté na Lipně mohou nově využívat další část cyklostezky z Černé v Pošumaví. Téměř 800 metrů dlouhá trasa vede přímo vedle hráze a odděluje od sebe takzvané velké a malé Lipno. Nová část se napojila na původních 1,2 kilometru, které obec vybudovala loni. Letošní stavební práce vyšly na 12 milionů korun.

„Nově vybudovaná část cyklostezky, kterou jsme aktuálně dokončili je 740 metrů dlouhá a čtyři metry široká. Navázala na stávající úsek cyklostezky a vede po břehu jezera přímo do středu obce, kde se mohou turisté napojit na další cyklotrasy,“ uvedla starostka Černé v Pošumaví Irena Pekárková.

Letošní stvební práce vyšly na 12 milionů korun, loni stálo budování 1,2 kilometrového úseku na více než 55 milionů korun. K hrázi bylo totiž nutné navézt desítky tun kamení. Stezka se budovala vedle stávající hráze, proto byla cena stavby tak vysoká.

Cyklisté teď nebudou muset jezdit po silnici první třídy, která vede skrz Černou v Pošumaví. „Zvýší se tím bezpečnost a zminimalizujeme možnost dopravní nehody. Přes léto tu projede opravdu velké množství aut,“ uvedla starostka. Díky novému úseku je podle starostky mnohem lepší napojení na Frymburk.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto archiv Turistického spolku Lipenska

Štítky Lipno, cyklostezka, Frymburk, novinka, Vodní nádrž Lipno, Pošumaví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Díky nové cyklostezce se Černá lépe propojí s Frymburkem. Práce vyšly na 12 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.