Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Na nové Pražské třídě by se mohlo začít pracovat v druhé polovině příštího roku

Zastřešení chodníku na Pražské třídě je zase o kousek blíže realizaci. Město včera schválilo se zlínským ateliérem ellement architects smlouvu, která je opravňuje k dalším pracím na projektu. Jeho realizace by mohla začít v polovině příštího roku.

„Město včera schválilo smlouvu k dílu, která dává vítězné společnosti smlouvu na projekční práce. To znamená, že by měli návrh, který byl ve fázi rozpracovanosti, v průběhu následujících čtyř měsíců dopracovat,“ uvedl náměstek primátora Viktor Lavička.

Na základě hotového projektu, který je aktuálně ve fázi stavebního povolení, vybere město zhotovitele, který začne pracovat na realizaci. „Myslím, že by se mohlo začít zhruba v druhé polovině příštího roku. Ale neřeknu vám přesně, jestli to bude srpen, září nebo listopad. Bude to záležet na dalších okolnostech,“ uvedl Lavička. Město za tyto práce zaplatí 1 250 000 korun.

Úprava okolí

Po odstranění přístřešků provedlo místo v lokalitě drobné úpravy. Proměnou prošla autobusová zastávka, ale i údržba zeleně. „To proběhne i na jaře, protože počítáme s tím, že to ještě bude v této podobě, ale na podzim, už by se tam snad mohlo pracovat,“ dodal Lavička.

Nová podoba Pražské třídy? Přístřešky se vrátí, parkoviště by se mohlo proměnit na náměstí

Nová podoba Pražské třídy je na světě. Na svědomí ji má zlínský ateliér ellement architects, který podle města nejlépe naplnil soutěžní zadání. Odborná porota vybírala ze čtyř soutěžních návrhů.

Problémem jsou přístřešky, které pod modrými konstrukcemi stály. S některými z nich město podle Lavičky počítá, což bylo zaneseno i do projektu mohou. Projdou ale takovou úpravou, aby zapadaly do budoucího konceptu. Jediný z přístřešků, který potřebuje město odstranit, je ten na autobusové zastávce. „Je to soukromá budova, která stojí na pozemcích města. S majiteli teď jednáme o tom, abychom ji získali a mohli s ní pracovat,“ uzavřel náměstek.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto c-budejovice

Štítky Pražská třída, přístřešky, návrh, ellement architects, revitalizace, projekt, přístřešek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na nové Pražské třídě by se mohlo začít pracovat v druhé polovině příštího roku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.