Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zastupitelstvo města bude zítra schvalovat zadání na novou podobu územního plánu

Už zítra se ráno mimořádně sejde zastupitelstvo města. Na programu mají budějčtí zastupitelé jeden bod. Schválení zadání nového územního plánu pro České Budějovice. Současný územní plán byl přijat před dvaceti lety.

Územní plán je jedním z nejdůležitějších dokumentů města. Určuje, jak bude území města po dobu jeho platnosti vypadat. Ten současný už je 20 let starý a město musí schválit jeho novou podobu. „Pro zpracování návrhu plánu jsme zvolili velmi otevřenou a participativní formu přípravy. Vytvořením komise pro přípravu územního plánu jsme tak do jeho tvorby zapojili všechny zastupitelské kluby. Na schůzkách této komise bylo zadání fakticky dotvořeno do podoby, kterou schválila rada,“ přiblížil celý proces náměstek primátora Juraj Thoma.

Právě radou schválenou podobu bude zítra od 9 hodin ve Sportovní hale projednávat zastupitelstvo města. „Bude-li návrh přijat, začne vznikat nový územní plán,“ dodal Thoma.

Připomínky od lidí

Letos mohli lidé k plánu města podávat písemné připomínky. Podle Thomy jich přímo od občanů přišlo 240. „Pro město je územní plán absolutně nejdůležitějším dokumentem, protože určuje, jak bude konkrétní území využíváno. Zajímat o něj by se proto měl každý občan města i každý vlastník nemovitého majetku v našem městě,“ sdělil náměstek.

Aktuální územní plán je z roku 2000. Město v roce 2015 místo nového dokumentu schválilo pouze úpravy starého. Ty ale zrušil Krajský úřad a město se tak musí řídit podle 20 let starého dokumentu. Ten ale v roce 2024 končí.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky zastupitelstvo, jednání, územní plán, Juraj Thoma, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zastupitelstvo města bude zítra schvalovat novou podobu územního plánu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.