Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vysněný vánoční stromek? Známý pěstitel ze Žďáru bude letos prodávat v Českých Budějovicích, Písku a Benešově

PR článek

Nejkouzelnější období roku se kvapem blíží a my už brzy vyrazíme vybírat krásný vánoční stromeček. Stejně jako každý rok si můžeme vysněný strom přinést od pěstitele Martina Langa, který zahájí prodej 1. prosince v Zavadilce v Českých Budějovicích, Písku, Benešově a Žďáru.

„V České republice máme 60 hektarů produkčních ploch a stále se rozvíjíme. V jižních Čechách jsme největším producentem vánočních stromků. Zákazníkům samozřejmě se vším rádi poradíme a na všechny se těšíme,“ uvádí Martin Lang, který má s prodejem vánočních stromů bohaté zkušenosti, a to již od roku 1993. Vlastní produkci se pak věnuje od roku 2006.

Za tu dobu už zažil nejrůznější trendy. Například před deseti patnácti lety se dle jeho slov nejvíce prodával smrk stříbrný, který však následně nahradila jedle kavkazská. „Zájem o smrk stříbrný klesá, zatímco jedle kavkazská dnes tvoří zhruba 70 procent prodaných vánočních stromků. Jedním z faktorů je, že se mnoha lidem nechce zdobit stromek, který píchá. Jedle je populární i svou estetikou, barvou a trvanlivostí, byť ta není o tolik jiná než u smrku. Vždy záleží na tom, jak se zákazník o strom stará. Znám lidi, kteří stromek rosí, neustále mu mění vodu a tak dále,“ říká Martin Lang.

Prodejní místa (od 1. do 23. prosince):
České Budějovice
– Zavadilka – v Hájovně u firmy Lesy a rybníky města ČB
Písek – obchodní zóna, naproti Albertu
Žďár – na okraji obce – č.p. 55
Benešov – pivovar Ferdinand

Otevírací doba vždy od 9 do 18 hodin, v Českých Budějovicích od 9 do 17 hodin.

V posledních letech se také zdá, že se k živým stromům vrací lidé, kteří nějaký čas upřednostňovali jejich umělou alternativu. „Prostě je láká klasika. Přece jen strom voní, dokonale navozuje vánoční atmosféru,“ usmívá se pěstitel ze Žďáru, v jehož produkci převažuje jedle kavkazská, smrk stříbrný, smrk omorika, borovice černá.

A ceny? „U nás vánoční strom pořídíte od 200 do 900 korun. U horní hranice se pohybuje třeba jedle kavkazská ve velikosti od dvou a půl metru do čtyřech metrů, což už je skutečně velký strom,“ uzavírá Martin Lang.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Vánoce, vánoční strom, prodej, Martin Lang, vánoční stromek, České Budějovice, Benešov, Písek, strom, Zavadilka, jedle kavkazská, Česko, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vysněný vánoční stromek? Známý pěstitel ze Žďáru bude letos prodávat v Českých Budějovicích, Písku a Benešově  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.